DOPUST IN SEKS

Seks je najboljši na dopustu

Očitno počitnikovanje pozitivno vpliva tudi na spolno življenje.
Fotografija: Večina parov se strinja, da ima dopustniški seks poseben čar. FOTO: Tool51, Getty Images
Odpri galerijo
Večina parov se strinja, da ima dopustniški seks poseben čar. FOTO: Tool51, Getty Images

Večina se strinja, da je seks na dopustu najboljši. Tako je vsaj pokazala anketa spletne strani Zoosk.com, v kateri je sodelovalo 1.529 prostovoljcev. Kar tri četrtine vprašanih, starih od 18 do 49 let, je namreč potrdilo, da je intimni akt tedaj boljši kot v domači spalnici. 

Dobra petina, 22 odstotkov sodelujočih, je povedala, da je dopustovanje v tropskih krajih najboljša izbira, 19 odstotkov anketiranih bi najraje obiskalo Rim ali Pariz, 15 odstotkov pa prisega na romantični hotel ali kampiranje ne glede na to, na katerem kotičku planeta je omenjena turistična nastanitev.

Neutemeljeni strahovi 

Približno 38 odstotkov parov je sicer povedalo, da se pred dopustom boji, da si bosta s partnerjem začela iti na živce in se bosta dolgočasila, 73 odstotkov žensk je priznalo, da jih na počitnicah najbolj moti smrčanje življenjskega sopotnika. 15 odstotkov moških je strah, da se s svojo boljšo polovico ne bodo imeli o čem pogovarjati, za 59 odstotkov junakov pa največjo bojazen predstavlja nakupovanje z življenjsko sopotnico.

A očitno so vsi ti strahovi v večini primerov neutemeljeni. Kajti dejstvo je, da beg od vsakdanjih obveznosti in sproščenost pozitivno vplivata na tisto, kar je za večino še kako pomembno: na spolno življenje.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije