Kako preboleti varanje?

Kljub bolečini poskusite ohraniti mirno kri. Sami se morate odločiti, kako naprej.
Fotografija: Maščevalnost ni zdravilo za prebolevanje nezvestobe. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Maščevalnost ni zdravilo za prebolevanje nezvestobe. FOTO: Thinkstock

Čeprav je partnerjeva nezvestoba ena najbolj bolečih stvari, ki se lahko zgodijo v odnosu, pa strokovnjaki svetujejo, da ljudje takrat ohranijo mirno kri in v navalu jeze ne počnejo stvari, ki bi jih pozneje obžalovali.

Ne bodite maščevalni

Maščevalnost le hrani vašo jezo in vam preprečuje, da bi lahko storili korak naprej.

Ne bodite žrtev

Verjetno si nihče ne zasluži, da bi ga prevarali, a vseeno se ne prepuščajte občutku žrtve. Niste nemočni in niste krivi, začnite se spoštovati in imeti radi. Samo vi ste tisti, ki lahko kaj spremenite pri sebi.

Preprečite razpad sistema

Ko človek izve za nezvestobo, se mu podre svet, in večini tudi se, a ne za večno. Življenje gre brezpogojno dalje, potiska vas v nove izzive, verjemite, da ima za vas pripravljeno še veliko lepega.

Ne prepirajte se pred otroki

Ste odrasla oseba in veste, da se pred otroki ni dobro prepirati, lahko pa jim poveste, da se ne razumete ali da se ločujete, ker vam partnerjevo vedenje ni všeč. Otrok mora predvsem vedeti, da staršev ne bo izgubil.

Odločajte se sami

Vsi vam bodo znali svetovati in bodo pametovali, a samo vi veste, kaj je zares dobro za vas. Samo vi veste, ali boste ostali ali odšli, in zakaj, in tega ni treba nikomur pojasnjevati.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije