MEJE

Če vam stika po torbici, je to znak za alarm

Zaupanje je temelj vsakega odnosa, pazite, da ne prestopite meje. Pomembna je partnerska podpora.
Fotografija: Preverjate njegov telefon, ko spi? FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Preverjate njegov telefon, ko spi? FOTO: Guliver/Getty Images

Včasih partnerji drug od drugega zahtevajo nerazumne stvari, lahko je trenutek, lahko je obdobje, vsekakor pa lahko to odnos vsakič znova postavi pred preizkušnjo. Če partner počne katero od naštetih stvari, je čas, da ukrepate in se postavite zase.

Brska po telefonu, elektronski pošti, torbici ...

Partnerja načeloma res naj ne bi imela skrivnost drug pred drugim, ampak to še ne pomeni, da nimata pravice uživati vsak svoje zasebnosti. Tisti, ki drugi polovici nenehno preverja telefon, pošto, družabna omrežja, vsebino žepov itd., prestopa vsako mejo, menijo strokovnjaki za odnose. Težava je seveda v pomanjkanju zaupanja, zaupanje je temelj vsakega odnosa in se ga ne ustvari z brskanjem po tujih rečeh.


Primerjanje

Ste za vse sami? FOTO: Guliver/Getty Images
Ste za vse sami? FOTO: Guliver/Getty Images
V odnosih, v katerih je vse v redu, partnerja ne tekmujeta v tem, kdo bo naredil več ali manj za skupnost, torej kdo je boljši v odnašanju smeti, pranju posode, zlaganju perila ... V življenju vedno pridejo trenutki, ko mora eden izmed njiju bolj poprijeti pri delu, pri otrocih in še čem, pomembna je predvsem podpora, ki mu jo na ta način daje. In to takšna, da se ne pritožuje, ne tarna in ne vzbuja slabe vesti pri drugem.

Sili v nemoralno

Ljudje nikoli ne bi smeli imeti občutka, da morajo ohraniti partnerjevo grdo ali nemoralno skrivnost, lagati zanj ali zanj početi stvari, ki jih sicer zaradi svojih prepričanj ne bi. Človek naj nikoli ne bi šel prek sebe, da bi zadovoljil drugega, in tega naj ne bi pričakoval od drugih. Med ljubeznijo in tistim, kar je prav in kar ni, se ne bi smelo izbirati, ne silite se v dejanja in njihove posledice, ki niso vaša ideja. To pravilo velja še posebno za vrati spalnice.

Prepoveduje pogovor o določeni temi

Ko bi se eden rad o nečem pogovoril, drugi pa mu tega ne pusti, mu ne dovoli govoriti o stvareh, ki so zanj pomembne, je znak za alarm. Takšen človek ima težave sam s sabo, o katerih bi pravzaprav moral govoriti sam, tako pa sebi in partnerju prepoveduje pogovor o temah, ki ga bolijo. Negovorjenje o težavah jih samo še poslabša in naredi bolj očitne.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije