RECEPT

To morate poskusiti: piščančji file z jabolki

Piščanec je okusen, a če zrezke pečemo predolgo, jih lahko izsušimo.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Piščančji fileji so okusno meso, ki pa ga je treba dobro pripraviti, saj sicer hitro postane suho, trdo in neokusno. Če fileje pečemo na žaru ali v ponvi, bodo hitro nared, če jih pečemo predolgo, jih presušimo. Pomembno je, da jih postrežemo takoj in jih ne pogrevamo, saj jih bomo v tem primeru izsušili.


Da bo okus jedi malce poseben, filejem dodamo popečena jabolka, obrok pa bo popoln, če zraven ponudimo še pikantno omako iz ananasa in karija. Če imamo več časa za pripravo kosila, lahko meso in jabolka spečemo skupaj v pečici. Pri tem pazimo, da bo meso ostalo sočno. Lahko pa fileje zamenjamo z bedri. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas