ODPRTA KUHINJA
Spoznajte Simona Sitarja, najboljšega slovenskega natakarja
Gostoljubnost, prijaznost, pozornost; empatija, srčnost in strokovnost. To so lastnosti, ki, tudi po njegovem mnenju, odlikujejo najboljše gostince, med katere se uvršča tudi sam. Simon Sitar, vodja strežbe v Hitovem igralniško-zabaviščnem centru Park v Novi Gorici, je najboljši natakar leta po izboru samostojnega kulinaričnega vodnika Gault & Millau Slovenija. Laskav naziv razume predvsem kot poklon poklicu, ki ga opravlja.

Odpri galerijo
FOTO: Jadigi3
Z gostinstvom se je začel ukvarjati pred 28 leti. Še vedno se živo spominja prvih dni prakse v danes zaprti restavraciji Mark nad Šempetrom pri Gorici. »Božič. Polna restavracija italijanskih gostov. Priletel sem v to gnečo, takrat se še nisem zavedal kakšna organizacija stoji zadaj. Bilo je veliko zmede.« Poprijel je za vsako delo, ki je bilo potrebno. Danes je hvaležen, da je začel tam: s pospravljanjem mize, poliranjem, rezanjem kruha. Z osnovnimi rečmi, ki jim morda, kot pravi, danes uhajajo iz rok, saj mladim želijo prehitro pokazati zahtevnejše stvari, osnove pa so šibke.
Nadaljevanje preberite na Odprti kuhinji.
Nadaljevanje preberite na Odprti kuhinji.
Hvala, ker berete Slovenske novice.
Berite Slovenske novice prvi mesec že za 7,99 € 0,99 €!