RECEPT

Poslastica: pečene banane

Odlično zimsko poslastico, ki jo postrežemo toplo ali hladno, pripravimo iz banane in pomaranče.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Pomaranče so osvežilen sadež, ki ga lahko uporabimo v različnih receptih, tako za slane kot sladke jedi. Pogosto jih postrežemo zraven pečenega mesa ali drugih glavnih jedi, dodamo sladkim ali kislim solatam, z njo obogatimo smutije ali pripravimo uživaški liker.


Uporaben je ves sadež, tako meso kot lupina: meso daje jedem sočnost in mehkobo, lupina pa posebno aromo in prijetno grenkobo. Za uživanje lupine obvezno uporabimo le pomaranče, enako velja za druge citruse, iz preverjene ekološke pridelave, saj so sicer tako polne pesticidov, da so zelo strupene. Pomarančne krhlje lahko posušimo ali kandiramo, tudi skupaj z lupino. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas