RECEPT

Kremasti makaroni s sirom

Navdih za današnji recept smo poiskali v ameriški kuhinji, kjer je ta jed pogosto na meniju, predvsem ko je treba nahraniti otroška usta. Brezmesna jed, ki je hitro pripravljena, je konkreten in precej nasiten obrok.
 
Fotografija: Kremasti makaroni s sirom FOTO: Jernej Kitchen
Odpri galerijo
Kremasti makaroni s sirom FOTO: Jernej Kitchen

Najprej pripravimo posip. V ponev damo oljčno olje, sesekljan česen in sesekljan peteršilj. Postavimo na zmeren ogenj. Pražimo od 1 do 2 minuti, da česen prijetno zadiši. Dodamo drobno sesekljan kruh in drobtine. Premešamo in pražimo 5 minut pri šibkem ognju, da postanejo drobtine zlatorjave barve in hrustljave. Občasno premešamo. Odstavimo z ognja in postavimo na stran.

Mleko nalijemo v večjo kozico, dodamo sesekljan strok česna in ščep mletega muškatnega oreha. Dodamo pol žličke soli in pol žličke mletega popra. Pristavimo na zmeren ogenj. Ko mešanica zavre, dodamo makarone. Makarone kuhamo po navodilih z embalaže (približno od 6 do 8 minut) oziroma tako dolgo, da so skuhani al dente. Ves čas mešamo, da mleko ne prekipi.

Odstavimo z ognja ter dodamo Mileram in maslo. Dobro premešamo, da se maslo raztopi. Dodamo naribano mešanico sira in svež timijan. Kremaste makarone s sirom prestavimo v servirni krožnik, posujemo s posipom in s svežim timijanom.


Sestavine


Posip
1 žlica oljčnega olja
2 žlici sesekljanega peteršilja
1 strok sesekljanega česna
50 g suhega kruha
50 g drobtin
 
Kremasti makaroni s sirom
600 ml polnomastnega mleka Zelene doline
1 strok česna
muškatni oreh, sol, poper
200 g makaronov
30 g Mileram Zelene doline
20 g masla Zelene doline
180 g sveže naribanega sira (priporočamo mešanico sirov Zelene doline: Dimar, Edamec in Dolinar)
2 vejici svežega timijana

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije