Ingverjevi bomboni

Kandirani ingver lahko naredimo na zalogo, čez praznike bodo sladko-pekoči bomboni zmeraj na voljo.
Fotografija: Kandirani ingver namesto bonbonov. Foto: Thinsktock 
Odpri galerijo
Kandirani ingver namesto bonbonov. Foto: Thinsktock 

Za ingver nismo čisto prepričani, ali bi ga uvrstili med zdravilne rastline ali raje med začimbe. Glede na njegove številne pozitivne učinke in specifični okus, s katerim lahko popestrimo tako sladke kot slane jedi, mu kar namenimo malce prostora v shrambi.

Na trgu ga lahko dobimo v prahu ali kot svežo korenino. Oboje je uporabno v kulinariki, dokaj preprosto pa ga lahko gojimo tudi sami.

Z ingverjem začinimo različne kremne juhe, doda jim značilno živahen okus, odlično se ujame z bučno ali korenčkovo juho, malce nenavaden je v kombinaciji z rdečo peso, uporabljamo ga tudi v mesnih jedeh. Dobro se prilega k sladicam, tudi sadnim, kandirani ingver pa je samostojni majhen prigrizek, ki nam poteši skomine po malem, sladkem grižljaju. Kot bombon.

Za 4 osebe:

korenina ingverja
sladkor
voda

Ingver olupimo, narežemo na kocke in stresemo v lonec. Zalijemo z vodo in kuhamo 45 minut. Odcedimo, stehtamo in stresemo v lonec. Natehtamo enako količino sladkorja in dodamo k ingverju. Zalijemo z vodo, toliko da je zmes pokrita. Mešamo, da se sladkor raztopi. Na majhnem ognju kuhamo približno eno uro, večkrat premešamo. Potem ga precedimo in stresemo na peki papir, ki smo ga potresli s kristalnim sladkorjem. Dobro premešamo, da so ingverjeve kocke z vseh strani obdane s sladkorjem. Ko se povsem ohladi, stresemo v posodo. Ponudimo sveže ali shranimo, na primer v škatlo, kot bombone.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije