RECEPT

Zelenjavni kari

Če smo naveličani vsakodnevnih zelenjavnih juh ali omak, ki jih ponujamo kot prilogo, poskusimo z malce nenavadnim okusom.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Izraz kari se je pri nas kar udomačil, pod tem imenom lahko opišemo kopico jedi. Vsem je skupno to, da jim dodajamo začimbno mešanico ali pasto kari.

Pripravljene so lahko iz zelenjave, mesa ali kombinacije obojega; nekatere spominjajo na gosto juho, druge so bolj suhe in imajo manj omake, za katero lahko vzamemo kot osnovo jogurt, jušno osnovo ali vodo, najbolj prepoznavna pa je iz kokosovega mleka. To je ravno prav tekoče in po drugi strani smetanasto, da naredi gosto omako, okus in teksturo pa ji lahko izboljšamo s še nekaj žlicami smetane za kuhanje.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije