OKUSI

Boško Bečarski: sprehod po kraško (RECPT)

Svinjska ribica s šparglji.
Fotografija: Jed: mesni zavitek s šparglji FOTO: Špela Ankele
Odpri galerijo
Jed: mesni zavitek s šparglji FOTO: Špela Ankele

Boško Bečarski je v Kranju znan obraz iz gostinskih logov, saj se je svojemu poklicu posvetil takoj po srednji šoli. Sprva je delal na Gorenjskem, bil vmes nekaj časa celo natakar na ladji in pozneje pristal v eni od ljubljanskih mehiških restavracij. Od tod ga je poklicna pot peljala nazaj na Gorenjsko: po tem ko je v imel na kranjski Planini mehiško obarvano restavracijo, je sledil krajši postanek v restavraciji na drugem robu Kranja, na Kokrici, zdaj pa se je zasidral v kranjskem predelu Stražišče, kjer vodi Gostilno Gitadela. Ker v Kranju in okolici ravno te dni lovimo še zadnje šparglje, ki so, mimogrede, letos res izjemni, se je kuhar tega tedna odločil, da jih zavije v zrezek in ponudi s prilogo in pred naš objektiv postavi jed, ki jo v Gitadeli imenujejo sprehod po kraško.


Priprava jedi 1 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 1 FOTO: Špela Ankele

Priprava jedi 2 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 2 FOTO: Špela Ankele

Priprava jedi 4 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 4 FOTO: Špela Ankele

Priprava jedi 5 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 5 FOTO: Špela Ankele

Priprava jedi 6 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 6 FOTO: Špela Ankele

Priprava jedi 8 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 8 FOTO: Špela Ankele

Priprava jedi 10 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 10 FOTO: Špela Ankele

Priprava jedi 9 FOTO: Špela Ankele
Priprava jedi 9 FOTO: Špela Ankele

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije