POLETJE

Diva s plaže - modni trendi kopalk

Ščepec 30., kanček 80. in malce 90.: kopalke so se navdihovale v modi preteklih desetletij.
Fotografija: Pentlje in vozlički, kot ga imajo Reformationove kopalke Tropicana, so pravi hit.
Odpri galerijo
Pentlje in vozlički, kot ga imajo Reformationove kopalke Tropicana, so pravi hit.

Letos na plaži lahko oponašamo božanske lepotice zlate hollywoodske dobe, seks bombe s konca osemdesetih let ali pa sledimo modnim zapovedim div našega časa. A tudi, če bomo v svojem slogu premešamo kanček vsake, ne zgrešimo.
V novodobno verzijo Marilyn Monroe in njenih predhodnic iz tridesetih in štiridesetih let nas prelevijo zelo modni kroji, ki prekrivajo popek. Lahko so dvodelne ali enodelne, ni pomembno, samo da je trebuh (nemara praktično?!) skrit pred radovednimi pogledi. Piko na i bo videzu dive postavil pas: ta je lahko, tako kot pri Zimmermannovih kopalkah Kali, nameščen na spodnji del retro bikinija. Še pogosteje je všit na sredino celih kopalk, kjer na še tako ravni postavi uspe ustvariti iluzijo poudarjeno ženstvene oblike peščene ure.
Modeli s pasom, kot je The Victoria iz Solid & Striped, poudarijo ali pa pričarajo postavo v obliki peščene ure.
Modeli s pasom, kot je The Victoria iz Solid & Striped, poudarijo ali pa pričarajo postavo v obliki peščene ure.

Letošnje kopalke so praznik ženstvenosti – globoki dekolteji, volančki, trakci, speljani skozi luknjice in zavezani v slogu korzeta. Različice mačje pentlje, s katero je lani na rožnati bluzi obnorela svet Melania Trump, se letos pojavljajo na kopalnih oblekah: zavezane v pentljo bingljajo na sredi bikinija, prevezane visijo čez ramo ali v vozlu držijo skupaj zgornji in spodnji del celih kopalk, ki letos pogosto kažejo več kože kot dvodelni modeli.


Globoki dekolteji

Ljubiteljice preprostih športnih krojev bodo letos na plaži lahko privlačile poglede s seksapilnim videzom v slogu mlade Pamele Anderson v Obalni straži. Značilne cele kopalke z visoko izrezanimi hlačnicami, ki poskrbijo, da so noge videti daljše, boki pa vitkejši, so še vedno modne, dobijo pa se v najrazličnejših barvah in vzorcih – tudi posute s češnjami, saj je sadje eden od najbolj priljubljenih letošnjih vzorcev na kopalnih oblačilih. Če se boste odločili za enobarvno različico, izberite neonske barve, ki so naravnost iz osemdesetih prihitele na plaže 2018. Tiste, ki jim sadje ne diši, ena barva pa se jim za igrivo poletje vseeno zdi premalo zabavna, se bodo užitkom lahko predajale v kopalkah z igrivimi pikami.
Trak namesto modrčka in neonske barve– trenda, ki ju je v bikiniju Crush v eno združil Triangl.
Trak namesto modrčka in neonske barve– trenda, ki ju je v bikiniju Crush v eno združil Triangl.

Dekolteji so zelo globoki, skoraj do popka, ali pa popolnoma pokriti v kopalkah z rokavi ali ruskim ovratnikom. Najbolj trendovski modrčki pri dvodelnih modelih so oblikovani zgolj v trak, ki je včasih nabran ali pa okrašen z že omenjenimi volančki tako, da celota bolj spominja na kratko poletno majico kot na kopalno obleko.
Poudarjeno ženstvene modele krasijo naborki.
Poudarjeno ženstvene modele krasijo naborki.

Tudi najbolj funkcionalne športne kopalke imajo letos pridih ženstvenosti – krasijo jih zadrge, trakovi in nenavadni izrezi. Primer? Kopalke Fenty x Puma, pod katere se je podpisala Rihanna.

Dolgočasno simetrijo bomo razbijali s kopalkami na eno naramnico, ki so prav tako eden najbolj priljubljenih predlogov modnih gurujev.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije