ČIŠČENJE

Trije odlični triki za brezhibno čiste fuge

Če sta se tudi na vaših fugah nakopičila plesen in druga umazanija, jih očistite s pomočjo preprostih, a učinkovitih prijemov.
Fotografija: Poskrbite za brezgibno čiste fuge. FOTO: Andrey Popov, Getty Images
Odpri galerijo
Poskrbite za brezgibno čiste fuge. FOTO: Andrey Popov, Getty Images

Na režah med ploščicami (fugah) se zlasti v vlažnih prostorih rada nakopiči umazanija, tudi črna plesen. Ta kazi videz kuhinje ali kopalnice, pa tudi škoduje zdravju. Na srečo je zadeva trdovratna le na prvi pogled, kajti obstajajo povsem preprosta in učinkovita čistila, ki zagotavljajo brezhibno čistost.

Čistilo s pecilnim praškom

Iz praška in vode zmešajte gosto pasto, jo nanesite na fuge, počakajte pol ure, jih nato zdrgnite s ščetko ali gobico in splaknite. Namesto pecilnega praška lahko uporabite tudi jedilno sodo.

Čistilo za straniščno školjko

Gel, ki je namenjen čiščenju straniščne školjke, je učinkovit pri odstranjevanju plesni s fug. Vse, kar morate storiti, je čistilo nanesti na fuge, počakati, da aktivne sestavine opravijo svoje delo, ter ploščice na koncu dobro splakniti in do suhega obrisati.

Jedilna soda in alkoholni kis

Kombinacija, ki je kos tudi tako trdovratni umazaniji, kot je plesen na fugah. Iz enakih količin vode, kisa in jedilne sode zmešajte gosto pasto, nanesite jo na fuge in počakajte približno 40 minut. Vse površine nato le še splaknite in do suhega obrišite.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije