DELOINDOM

Svetovalnica: Ali po rušitvi hiše lahko obdržimo staro hišno številko?

Bralec bi želel porušiti dva dotrajana objekta in površino ozeleniti. Zanima ga, ali zazidljivost na tem delu parcele ostane in kako je s hišno številko.
Fotografija: Arhitektka odgovarja na vprašanje bralca, ki bi želel porušiti dva dotrajana objekta in površino ozeleniti. Zanima ga, ali zazidljivost na tem delu parcele ostane in kako je s hišno številko. FOTO: Boris Mayer, Shutterstock
Odpri galerijo
Arhitektka odgovarja na vprašanje bralca, ki bi želel porušiti dva dotrajana objekta in površino ozeleniti. Zanima ga, ali zazidljivost na tem delu parcele ostane in kako je s hišno številko. FOTO: Boris Mayer, Shutterstock

Spoštovani,

prosim, če mi odgovorite na vprašanje glede zazidljivosti parcele.

Na Dolenjskem imam zazidljivo (AS površine) parcelo, na kateri pravnomočno in z gradbenim dovoljenjem stojita kozolec (65 m2) in počitniška hiša (38 m2).

Kot pri razpršeni gradnji velja, je okoli vsakega objekta še nekaj zazidljivega zemljišča ostalo je kmetijsko (K2) in nezazidljivo. Ker sta oba objekta že zelo dotrajana, bi ju želel porušiti.

Moje vprašanje je: če oba objekta porušim in na tem mestu ne zgradim novih (le zazelenitev), ali zazidljivost na tem istem mestu in v enakem obsegu ostane? Ali hišna številka za porušeni objekt lahko ostane?

Hvala za odgovor in lep pozdrav.

Andrej

Odgovor arhitektke si preberite na deloindom.si.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas