ČISTOČA

Šest odličnih trikov za vedno čisto kopalnico

Čistoča in svežina brez naravi in zdravju neprijaznih čistil.
Fotografija: Za čistočo kopalnice poskrbite z naravnimi čistili. FOTO: Thinkstock
Odpri galerijo
Za čistočo kopalnice poskrbite z naravnimi čistili. FOTO: Thinkstock

Ohranjati lepo in čisto kopalnico ni lahka naloga. Redno čiščenje je prvi korak do nje, pri tem pa lahko vsakomur pomagajo naslednji triki, ki bodo olajšali delo ter hkrati zavarovali zdravje in naravo.

Čiščenje stekel in ogledal

Skuhajte močan črni čaj: tri čajne vrečke dodajte 250 mililitrom vode. Ohlajenega prelijte v plastenko z razpršilom, poškropite steklene površine in jih obrišite s časopisnim papirjem. Za najboljši učinek postopek ponovite dvakrat.
Kad in kabina za prhanje
Najlažje boste na njih nakopičene madeže premagali z mešanico alkoholnega kisa in tekočega mila v enakih odmerkih. Poškropite keramiko, steklo in plastiko, počakajte nekaj minut ter jih nato do suhega obrišite.

Madeži vodnega kamna

Najbolj moteči so na površinah pip, da bi jih pregnali, pa je dovolj rezina limone. Z njo natrite madeže in površine obrišite. Če so obloge trdovratnejše, krpo namočite v alkoholnem kisu, z njo ovijte pipe, počakajte pol ure in jih nato obrišite.

Lončki za ščetke

Hitro se umažejo in nudijo idealno bivališče za bakterije, zato jih morate redno čistiti. Najlažje bo šlo, če jih boste oprali v pomivalnem stroju.

Straniščna školjka

Tudi tu vam bo v pomoč alkoholni kis. Nekaj ga nalijte v kotliček. V alkoholni kis namočite papirnate brisačke in jih potisnite pod rob školjke. Prav tako z njim poškropite zunanje površine in desko školjke, po površini nato posujte jedilno sodo. Počakajte pol ure, odstranite brisačke, školjko zdrgnite ter obrišite, na koncu pa jo splaknite z vodo iz kotlička.

Ščetka za stranišče

Najbolje bo, da jo za nekaj ur namočite v belilo in nato dobro splaknete. Z belilom očistite tudi njeno držalo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije