OBRATI

S porschejem na stezo

Goodyear je predstavil ultra visoko zmogljivostno serijo pnevmatik eagle F1 supersport, najhujši model je bil razvit za porscheja 911 GT2 RS in GT3 RS.
Fotografija: Goodyearova pnevmatika eagle F1 supersport RS je bila izbrana za prvo opremo porschejev 911 GT2 RS in GT 3 RS.
Odpri galerijo
Goodyearova pnevmatika eagle F1 supersport RS je bila izbrana za prvo opremo porschejev 911 GT2 RS in GT 3 RS.

Ameriški Goodyear je po nedavni predstavitvi nove visokozmogljivostne serije pnevmatik eagle F1 supersport oznanil, da je bila eagle F1 supersport RS izbrana za prvo opremo Porschejevih superšportnih avtomobilov 911 GT2 RS in GT3 RS.

Goodyear je eagle F1 supersport RS razvil namensko za Porsche Motorsport. FOTOGRAFIJE: Goodyear
Goodyear je eagle F1 supersport RS razvil namensko za Porsche Motorsport. FOTOGRAFIJE: Goodyear
Kakor ponosno pravijo, pnevmatika s tem dokazuje vrhunsko zmogljivost in naznanja njihovo vrnitev v svet superšportnih vozil.
 

Narejena za najhujša porscheja


Serija pnevmatik iz segmenta UUHP (Ultra Ultra High Performance oziroma ultra ultra visoka zmogljivost), primernih za ceste in dirkalne steze, voznikom zagotavlja krajšo zavorno pot, vrhunski oprijem in natančno krmiljenje tako na cestah kot na dirkalnih stezah.


In najboljši model supersport RS je bil namensko razvit za nemški Porsche, pri čemer so pri Goodyearu znanje združili z dolgoletnimi izkušnjami z dirkalnih prog.

Pnevmatika eagle F1 supersport RS je bila za porscheja 911 GT2 RS in 911 GT3 RS homologirana v dimenzijah 265/35 ZR 20 (99Y) XL in 325/30 ZR 21 (108Y) XL. Porsche je namreč potreboval pnevmatike, ki zmorejo na zadnjih kolesih na cesto učinkovito prenašati 700 konjskih moči in 750 Nm navora (ki je na voljo že pri 2500 vrtljajih/min), kolikor jih premore zverinski GT2 RS, ter doseči večjo zmogljivost pri vožnji in vrhunske čase na krog.


Pnevmatika supersport RS ima izrazit dirkalni karakter, saj je bila razvita za premikanje meja na progi, homologirana pa je tudi za cestno vožnjo. Ponaša se z nadvse posebno gumeno zmesjo, ki ji zagotavlja vrhunski oprijem in zmogljivost na suhi podlagi.
 

Široka paleta


Poleg dirkaške gume supersport RS ima Goodyear v segmentu UUHP še pnevmatiki supersport in supersport R: prva bo na voljo v 25 dimenzijah, namenjena pa bo energičnim vozilom, kot je volkswagen golf GTI, visokozmogljivim limuzinam, kot sta BMW M3 in mercedes AMG C63, ter športnikom, kot je porsche 911 turbo. Model supersport R bo na voljo v 10 dimenzijah, razvit pa je bil za najzmogljivejša vozila, kot so volkswagen golf club sport, BMW M4 CS in porsche 911 GT3. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije