Lončnica za bogastvo, cvet za ljubezen

Če delovno mizo uredimo po načelih feng šuja, bomo v življenje prinesli uspeh, ljubezen, slavo, kreativnost ali pa ugled
Fotografija: Lončnica v zgornjem levem kotu za ugled in bogastvo FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Lončnica v zgornjem levem kotu za ugled in bogastvo FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Ljudje smo različni na vseh področjih, tudi pri tem, kako si uredimo delovni kotiček. Medtem ko nekateri bolje delujejo v t. i. ustvarjalnem neredu, morajo imeti drugi vse kot iz škatlice. Oboji pa lahko veliko pridobijo, če upoštevajo napotke starodavne kitajske filozofije, imenovane feng šuj: s tem, kako po prostoru ali v našem primeru delovni površini razporedimo predmete, bomo pritegnili pozitivno energijo, či. S primerno razporeditvijo predmetov in dodatkov lahko k sebi pritegnemo različne energije, denimo tisto, ki nam bo prinesla obilje ali pa slavo in ugled, ljubezen, boljše družinske odnose, pomirjen um, kreativnost, modrost, izboljšala kariero, tudi ljudi, ki nam bodo pomagali. ​Kar koli od naštetega želimo doseči, je prvo vodilo, da če je le mogoče, svojo delovno mizo postavimo nasproti pisarniških vrat. Če nimamo svoje pisarne, poskusimo mizo obrniti tako, da bomo gledali vhodna vrata. Če tudi to ni mogoče, na mizo postavimo ogledalce, v katerem bomo videli vrata. »Po načelih feng šuja nas bo to varovalo, na simbolni ravni pa omogočalo videti priložnosti, ki se nam bodo ponujale v karieri,« pojasnjuje strokovnjakinja za feng šuj Laura Cerrano. Z mize odstranimo vse nedokončano in nerešeno ter pospravimo navlako. Od tu naprej si predmete razporedimo glede na to, kaj želimo doseči.


Osrednji prostor naj bo prazen, navlaka namreč ovira pretok energije.
Osrednji prostor naj bo prazen, navlaka namreč ovira pretok energije.
Predstavljamo si, da je miza razdeljena na več delov in vsak del predstavlja določeno področje življenja. Zgornji levi kot je za obilje. Če želimo privlačiti denar, nanj postavimo lončnico ali vrednejši predmet, denimo kristalno vazo ali kozarec z drobižem. Lahko tudi prenosnik ali računalniški monitor. Če želimo postati slavni in si dvigniti ugled, moramo biti pozorni na zgornji sredinski del mize in nanj namestimo vizitke ali tablico s svojim imenom. Samski, ki iščejo ljubezen, naj v zgornji desni vogal mize postavijo vazo s cvetjem, tisti v razmerju pa fotografijo, na kateri ste s svojim dragim ali drago. Za srečno družinsko življenje postavimo ob levi rob skupno fotografijo, ki naj bo v lesenem okvirju. Ta bo še povečal pretok pozitivne energije. Osrednji del pustimo prazen in skrbimo, da se na njem ne nabira navlaka. Tako bo pretok pozitivne energije nemoten. Ob desni rob položimo knjigo, dnevnik ali beležko. Tako bomo spodbudili kreativnost. Spodnji desni kot naj bo rezerviran za telefon, sem lahko odložimo mobilnik in pritegnili bomo energijo, ki bo v naše življenje prinesla pomoč. Če želimo več časa preživeti na potovanjih, v ta kot odložimo turistični vodnik. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije