Brezplačne igre – za naročnike

Igričarski servisi in trgovine za svoje člane redno ponujajo ugodnosti in zastonj dobrote.
Fotografija: FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
FOTO: Guliver/Getty Images

Le kdo ne mara brezplačnih iger? In to ne samo neodvisnic ali tistih na pametnih telefonih, ampak naslovov velikih založnikov, za katere je sicer treba odšteti po več deset evrov. Naročniški igričarski servisi in trgovine na različnih platformah (xbox, stadia, playstation, PC in nintendo switch) vsak mesec ponujajo kakšno ugodnost, a včasih je težko preverjati, kaj vse se znajde v posebni ponudbi za imetnike naročniških računov.

Bioshock Infinite je sijajna streljačina z zanimivo zgodbo. FOTO: Playstation
Bioshock Infinite je sijajna streljačina z zanimivo zgodbo. FOTO: Playstation

Playstation

PS plus je Sonyjev naročniški servis za lastnike playstationov. Mesečna naročnina znaša 8,99 evra, letna 59,99 evra, vključuje pa po dve brezplačni igri na mesec za aktualno konzolo PS4, številne popuste in 100 GB oblačne shrambe, kamor lahko shranjujemo igre. In kakšna je februarska ponudba? Zbirka vseh treh izvrstnih provoosebnih streljačin Bioshock Collection, v kateri so Bioshock, Bioshock 2 in Bioshock Infinite in ki v redni ponudbi stane 49,99 evra, in simulacija človečkov The Sims 4, ki sicer stane 39,99 evra. Imetniki čelade za navidezno resničnost playstation VR si lahko privoščijo še prvoosebno taktično streljačino Firewall Zero Hour. Februarske brezplačnice so na voljo še do 3. marca.

Xbox

Lastniki Microsoftovih konzol xbox, ki so naročeni na servis xbox live (9,99 evra na mesec), lahko na mesec prejmejo po štiri brezplačne igre, med katerimi sta dve za xbox one, dve pa za starejši konzoli xbox 360 in izvirni xbox, pri čemer ni odveč omeniti, da so igre za starejše xboxe kompatibilne z aktualno konzolo xbox one. No, xbox live trenutno ponuja pustolovsko igro Call of Cthulhu, ki se dogaja v svetu slovitega pisatelja grozljivk in fantastike H. P. Lovecrafta; na voljo je do 15. marca, sicer pa bi stala cent manj kot 60 evrov. Potem je tukaj motociklistična simulacija TT Isle of Man, v kateri se podimo po legendarni »progi« oziroma cestah britanskega Otoka Man; igra je v redni prodaji vredna 39,99 evra, brezplačna pa je do konca meseca. Do sredine februarja je bila zastonj na voljo tudi igrica za xbox 360 Fable Heroes (9,99 evra), do konca meseca pa si lahko ljubitelji klasike brezplačno naložijo še streljačino Star Wars Battlefront, za katero bi morali odšteti slabih deset evrčkov.

Nintendo ponuja klasične igre, predelane za konzolo switch. FOTO: Nintendo
Nintendo ponuja klasične igre, predelane za konzolo switch. FOTO: Nintendo

Nintendo
Tako kot Sony in Microsoft ima tudi Nintendo naročniški servis za lastnike konzole switch za 3,99 evra na mesec oziroma 17,99 evra na leto. A v nasprotju z drugima dvema konzolastičnima velikanoma Nintendo Switch Online ponuja le igre s klasičnih konzol NES in SNES, ki jih lahko igramo na switchu. Med najnovejšimi v zbirki so Pop'n TwinBee in Smash Tennis (obe s SNESa) ter Shadow of the Ninja in Eliminator Boat Duel (za NES).

Stadia

Stadia je Googlova oblačna igričarska platforma, katere prednost je to, da za igranje iger ne potrebujemo močnega računalnika oziroma lahko igramo na kateri koli napravi, saj se vse računske operacije izvajajo na Googlovih strežnikih. Mesečna naročnina trenutno znaša 9,99 evra, v kar sta vključeni po dve brezplačni igri na mesec. Do konca meseca je tako mogoče brez dodatnega plačila nažigati Gylt, v katerem raziskujemo temačno morasto deželo, kjer je svetloba orožje, in Metro Exodus, zadnjo igro iz franšize Metro, ki temelji na postapokaliptičnih romanih ruskega avtorja Dmitrija Gluhovskega.

Epic Games

Založnik Epic Games je lani slovesno odprl svojo digitalno trgovino, v kateri registriranim uporabnikom vsak teden ponuja brezplačne igre: v času pisanja je bila to srednjeveška sekljačina Kingdom Come: Deliverance, v kateri začnemo bojevniško kariero kot oproda in nato napredujemo navzgor. Ponujali so še igro Aztez, izvirno kombinacijo pretepačine in potezne strategije, postavljeno v čas azteškega imperija. Redni ceni iger sta sicer 29,99 in 19,99 evra. Najlepše pri Epicovi trgovini pa je to, da ni naročnine, le prijaviti se moramo.

V Narcos: Rise of the Cartels smo lahko na obeh straneh zakona. FOTO: Twitch
V Narcos: Rise of the Cartels smo lahko na obeh straneh zakona. FOTO: Twitch

Twitch in Amazon

Tudi Amazonova pretočna platforma twitch ponuja posebne ugodnosti za uporabnike storitve Amazon Prime. Kdor poveže svoj Amazonov račun s Twitchevim, lahko prejema dobrote, kot so brezplačne igre in dodatki zanje. Februarska ponudba se bo iztekla 2. marca, v njej pa je American Fugitive, peskovniška igra v slogu Grand Theft Auta, v kateri igramo vlogo Willa Rileyja, pobeglega zapornika, ki išče človeka, ki ga je spravil v ječo. V igri Desert Child se prevažamo naokoli z lebdečim mopedom, dostavljamo pice in razstreljujemo nasprotnike. Narcos: Rise of the Cartels, ki temelji na istoimenski Netflixovi seriji, je potezna strategija, v kateri vodimo trgovino z mamili ali se borimo proti njej. Steredenn je klasična vesoljska streljanka s pikselasto grafiko, White Night pa je preživetvena grozljivka, v kateri moramo rešiti skrivnost zapuščene graščine Vesper.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije