KAKO KAŽE?

To je ženska, ki je trigrica v postelji, za otroke pa bi storila vse

Samostojna ženska je za marsikaterega moškega lahko izziv. Kot ljubimka je strastna tigrica, za otroke bo tvegala vse.
Fotografija: Vročekrvne ovnice so lahko za moške pravi izziv. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Vročekrvne ovnice so lahko za moške pravi izziv. FOTOGRAFIJI: Guliver/Getty Images

Pisali smo že, kako položaj Sonca v znamenju določa naše odnose. Prek različnih znamenj zodiaka smo razlagali, kakšni so moški v odnosih, čisto malo pa tudi, kako Sonce v določenem znamenju vpliva na izbire in odnose žensk. Sonce predstavlja moški aktivni princip, zato se moški laže in enostavneje identificirajo s to energijo kot ženske. Le redke ženske, ki imajo ascendent v levu, poudarjeno znamenje leva, Sonce izpostavljeno, nekoliko močneje čutijo to energijo in se poistovetijo z njo. Obratno velja za Luno. S to čustveno, spreminjajočo se, skrbno energijo se bolj identificiramo ženske. Le redki moški z ascendentom v raku, poudarjenim rakom, Luno v prvi hiši, so nekoliko bolj Lunine narave. Ko poznamo žensko Lunino znamenje, imamo nekaj več vpogleda v njene odnose.

Žensko načelo je namenjeno sprejemanju, tako na fizični ravni, o čemer bolj govori Venera, kot na čustveni, kar močneje nakazuje Luna. Ta kaže, koliko znamo sprejemati, negovati, skrbeti. Če nas zanima, kakšna je ženska doma, pogledamo njeno Luno. Znamenje, v katerem je, nakazuje tip energije, s katero je ženska ženska, mati, žena, negovalka in skrbnica.

Energična in samosvoja

Luna v ovnu nakazuje odločno, dinamično, aktivno energijo. Tisto, ki iz pasivnosti vse spravi znova v gibanje. V njej je veliko tekmovalnosti in ljubezni do izzivov. Oven dobro ve, kaj hoče, in se je pripravljen za to tudi potiti, umazati, kaj razbiti, prelomiti, tekmovati – obožuje izzive. Težko se povezuje z drugimi, težko sklepa kompromise, zna pa ljudi popeljati k skupnim ciljem. Izhaja iz sebe, zato včasih deluje komandantsko in misli, da je to, kar je prav zanj, prav za vse. Ker se ne zna vživljati v druge, ima bolj malo razumevanja za sočloveka, ker je hiter, mu manjka potrpežljivosti.

Luna v ovnu je tigrica v ženski. Za otroke se bo borila brezkompromisno in do konca, tvegala zanje, jih rinila v akcijo, spodbujala za delo ... V partnerstvu je njena pozitivna lastnost, da je kot gospodinja zelo urna, hitra, vse naredi, vse zna, toda z ničimer se ne želi predolgo ukvarjati. Dom ima rada preprost, raje dela okrog doma, tudi moška dela, kot da bi ves čas čistila. Ni odvisna od moškega, vse zmore in zna sama. Popraviti avto, zakuriti ogenj, zamenjati žarnico ... S svojo podjetno energijo bo znala sama tudi priti do denarja. Njeni prednosti sta energičnost, samosvojost, kot ljubimka pa je to vročekrvna in strastna ženska, ki ne potrebuje dolgih prediger, a tudi nima potrpljenja za dolgo ljubljenje. Tako vroča je zanimiva za moške z veliko ognjene energije in odprte in vodljive z veliko zračnega elementa. Vročekrvna in hitra čustva Lune v ovnu lahko žensko naredijo preostro in ukazovalno v odnosu do partnerja. Taka dominantna ženska je za marsikoga lahko naporna, in ker je toliko samostojna, je lahko tudi osamljena in sama, saj partner preživlja čas zunaj doma. Njena moška energija je naporna, nekateri se počutijo ogrožene, drugi z njo tekmujejo. Zaradi hitrih reakcij so najbolj ogroženi partnerji s poudarjenim elementom vode. Če ima ženska Luno v 1., 4. ali 12. hiši, harmonično vezano na Venero ali Neptun, ima malo več občutka za druge in sposobnosti vživljanja v njihova čustva. Če je Luna v 8. hiši ali v negativnih aspektih z Marsom, Uranom, Plutom, bo težko presekala negativne čustvene odzive, ki jih je prinesla iz otroštva.

Moški z Luno v ovnu izbirate bolj odločne, močne ali možate ženske. Lahko so podjetnice, policistke, vojakinje ali športnice. Na neki ravni potrebujete dominantno žensko energijo, ker vas to spominja na dom, a izbirajte modro, da to ni nezadovoljna ženska s preveč jeze in krutosti v sebi. Če želite, da bo odnos deloval, jih kljub moči in samostojnosti ne puščajte preveč samih in poiščite skupni šport ali posel, sicer se lahko oddaljita in boste na koncu tujec v lastnem domu. Najdita način, da vajin ogenj ne ugasne.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije