DUHOVNA MODROST

S partnerjem moramo rasti

Objavljeno 30. maj 2020 08.35 | Posodobljeno 30. maj 2020 08.56 | Piše: M. B. Z.

Karmične partnerje prepoznamo po tem, da skrbijo le zase. Sorodna duša nas podpira, čeprav premagujemo tudi izzive.

Da ne gre za karmični odnos, ampak sorodnost, boste najlažje opazili po odsotnosti drame. FOTO: Guliver/Getty Images
Sorodno dušo prepoznamo tako, da ob njej čutimo povezanost, kot bi se poznali od nekdaj. Ključna razlika v primerjavi z odnosi s karmičnimi lekcijami je, da se v partnerstvu s sorodno dušo ukvarjamo sami s sabo in s svojo rastjo, ne pa z urejanjem odnosa. Partner se nam celo pomaga razvijati in rasti. Sorodne duše so ljudje, ki jim je vedno mar za nas, karmični ljubimci pa se ukvarjajo samo s sabo in svojimi potrebami, ne glede na to, kako nas prizadenejo.

Še globlja je povezava z dušo dvojčico, ki ni le mit. Guruji pravijo, da se jih vedno več najde glede na dviganje ravni zavesti človeštva. Zveza z dušo dvojčico je mešanica izkušenj karmičnega partnerstva in sorodnosti, ki še močneje izzove naš ego. Ne gre namreč za nekoga, s katerim smo povezani na ravni duše, z njim delimo del duše. Duši dvojčici naj bi bili dva ločena plamena istega vira v dveh telesih. Ko jih srečamo, doživimo učinek ogledala – vse, kar smo v življenju zanikali, je kar naenkrat pred nami. Soočijo nas z vsakim strahom, zahtevami ega …

Ne srečamo se vsi z dušo dvojčico, a če se, nas kot magnet potegne skupaj. To sicer ne pomeni, da se ne bo pojavilo nekaj izzivov in strahov. Ne glede na vse pa se v takem odnosu vedno pobotamo in ostanemo skupaj. 
Deli s prijatelji