KRISTALI

Odprite srčno čakro z roževcem

Čisti blokade in harmonizira odnose. Pomaga vam tudi pri iskanju ljubezni.
Fotografija: Roževec si položite na srčno čakro med meditacijo. FOTO: GULIVER/Getty Images
Odpri galerijo
Roževec si položite na srčno čakro med meditacijo. FOTO: GULIVER/Getty Images

Roževec je povezan s srčno čakro in pomaga pozdraviti vse srčne bolezni in bolečine. Celi ljubezenske in druge rane, predstavlja moč brezpogojne ljubezni in nam jo hkrati pomaga pritegniti v življenje. Negativne energije v našem življenju lahko zamenja z ljubeznijo in vnaša ravnovesje v naše odnose.

Njegove blagodejne lastnosti so, da nas uravnovesi, pomirja, prinaša nam zaupanje, ljubezen, mir, fizično pa krepi srce, prsni koš, pljuča, ščitnico. Spodbuja delovanje imunskega sistema in pomaga sproščati strupe iz telesa. Dobrodejno deluje na ledvice, nadledvično žlezo, povečuje plodnost in sprošča um. Prav tako lahko pomaga pri opeklinah in prinaša lepo polt.

Preden ga uporabite, torej postavite na srčno čakro v meditaciji, pa ga morate očistiti. Kristali namreč zadržijo energijski odtis osebe, ki se jih je dotaknila ali je bila v stiku z njimi. Zato jih morate očistiti, ko jih kupite, pa tudi po vsaki terapiji z drugimi ljudmi. S tem namreč poskrbite, da se spet povežejo z vašo vibracijo.

Čistite jih lahko na različne načine. Nekateri se lahko poškodujejo ob stiku z vodo, druge, tudi roževec, pa lahko nežno sperete pod tekočo vodo. Lahko jih zakopljete v morsko sol ali potopite v slano vodo, jih potegnete skozi dim dišeče paličice ali sij prižgane sveče. V vsakem primeru to počnite z zavestno namero, da jih boste očistili, predstavljajte si, da jih čistite in so očiščeni pred ponovno uporabo, nato pa jih še napolnite s svežo energijo.

Z namero jim daste še dodatno moč, položite jih na opoldansko sonce, na lunino svetlobo, najbolje pod sij polne lune, lahko jih tudi nežno podržite v tekoči reki, potočku ali morju. Močnejši bodo, če boste pri izbiri načina sledili naravnim ritmom. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije