PRELOMNICA v SREDO

Panika se začenja: Krvava superluna kliče sodni dan

Še 24 ur nas loči od njenega vzhoda. Nebesni pojav naj bi naznanjal nesreče, prelomnice.
Fotografija: Rdečo superluno bomo lahko občudovali v sredo. FOTO: Getty Images
Odpri galerijo
Rdečo superluno bomo lahko občudovali v sredo. FOTO: Getty Images

V sredo bomo na nebu lahko občudovali izjemen astronomski pojav, imenovan krvava superluna, sočasno pa se bo zgodil tudi popoln lunin mrk.
 

Redek nebesni pojav


Izraza superluna se je leta 1979 domislil astrolog Richard Nolle, označuje pa luno v obdobjih, ko je ta najbližje Zemlji. Vsaka polna ali nova luna, ki je znotraj 90 odstotkov perigeja – njenega najbližjega približevanja Zemlji –, velja za superluno. To, da bo naš satelit, ki ga bomo občudovali na nebu 26. maja, obarvan rdeče, je povezano s posebno obliko luninega mrka, ki letos sovpada s superluno. Luna se bo namreč poravnala s Soncem in Zemljo, in ker bo obsijana le s posredno svetlobo, bo zasijala v skrivnostni rdeči barvi. Neobičajen videz krvave superlune že stoletja vzbuja radovednost in buri domišljijo.
Astrologinja Mateja Blažič Zemljič poudarja, da bomo mrk občutili glede na svojo rojstno karto. FOTO: Peter Irman
Astrologinja Mateja Blažič Zemljič poudarja, da bomo mrk občutili glede na svojo rojstno karto. FOTO: Peter Irman

Mnogi verjamejo, da ima poseben pomen in da vpliva na dogajanje na Zemlji. V minulih stoletjih naj bi se v času krvave superlune zgodili številni usodni dogodki, ki so popolnoma spremenili tok zgodovine, namige, da naj bi prav na takšno noč človeštvo doletela apokalipsa, pa najdemo celo v Bibliji. Ena od prerokb tako pravi: »… pred sodnim dnem se bo Sonce pretvorilo v temo in Luna v kri …« In kako na krvavo superluno gledajo astrologi?
 

Nevihte, ujme, poplave


Na dan mrka krvave superlune lahko pričakujemo nevihte, ujme, poplave, naravne katastrofe in porast nesreč, pojasnjuje psihološka astrologinja Shana Flogie.
Psihološka astrologinja Shana Flogie opozarja, da lahko pričakujemo naravne katastrofe in porast nesreč. FOTO: Dejan Javornik
Psihološka astrologinja Shana Flogie opozarja, da lahko pričakujemo naravne katastrofe in porast nesreč. FOTO: Dejan Javornik

»Krvava luna je impresiven astronomski dogodek, ki se navadno zgodi v času mrka. V tistih delih sveta, kjer je mrk viden, lahko pričakujemo napetosti in spremembe. Ti deli sveta lahko še nekaj mesecev pozneje pričakujejo nemire in različne preobrate na družbeni ravni. V času mrkov je vedno povečano tudi število ekstremnih vremenskih nevšečnosti, vulkanskih izbruhov, cunamijev, potresov in padcev meteoritov,« navaja. Vpliv bomo čutili tudi na osebni ravni. »V astrologiji prinaša nenadne spremembe, potrebo po preobrazbi ali preusmeritvi vašega življenja v novo smer,« pove. Mrk krvave superlune, ki bo v znamenju strelca, je del cikla, ki se je začel maja lani.

»Strelec vlada višjemu umu in modrosti. Njegova energija vam omogoča, da se osredotočite na širšo sliko, in vam pomaga, da stvari vidite s širšega vidika. Kar koli se bo dogajalo v času tega mrka, povežite se s to energijo in jo uporabite za vodenje, odpuščanje in zaključevanje,« priporoča Shana Flogie. »Morda boste začutili, da se premikate skozi simbolni proces smrti in ponovnega rojstva, ali pa se vam zgodijo nenadne spremembe, ki se jim morate prilagoditi in rasti,« dodaja.
 

Ključne osebne prelomnice


Večina astrologov meni, da je bolj kakor sama krvava superluna v astrološkem smislu pomemben lunin mrk. »Vsak lunin ali sončni mrk, ki je povezan s pomembnimi planeti ali z osmi horoskopa posameznika ali države, je izjemno intenziven in superčas, lahko tudi krvav, če ima aktiviran planet slabo postavljen v rojstni karti. Ko mrk aktivira področje, ki ga planet predstavlja, pride namreč do velikih premikov in nepričakovanih preobratov – dobrih ali slabih, odvisno od rojstne karte: od izgube službe, konca ali začetka ljubezni, selitve, razpletov in zapletov na sodišču do obiska inšpekcije, operacij,« razlaga astrologinja Mateja Blažič-Zemljič.

»Čeprav so oznake krvava in superluna zelo priljubljene ter jih povezujejo z usodnimi dogodki in prerokbami, se sama raje osredotočam na to, kam v karti nekomu pade taka lunacija ali mrk. Za tistega, ki mu padeta na ključne točke, bo usodna, za drugega, s čigar karto nista povezana, pač ne. Da je na mrke upravičeno gledati na ta način, mi potrjujejo tudi lastne izkušnje, saj sem se ob mrkih tako poročila kot izgubila službo, dvakrat pa mi je neprijeten mrk prinesel tudi operacijo,« utemeljuje.

Dodaja še, da tokratni prinaša zmedo v življenje in odnose, še posebno močno bomo to občutili, ker sovpade s časom Merkurjeve retrogradnosti. »Svetujem, da vse dvakrat preverite in ste previdni, saj bo več laži, zavajanja in manipulacij, hkrati pa boste tudi sami bolj površni, neprevidni in zmedeni,« sklene. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije