ASTROLOGIJA

Dan, na katerega ste se rodili, razkriva vašo osebnost: preverite, kdaj se rojevajo pravi srečneži

Ali ste vedeli, da lahko dan vašega rojstva razkrije veliko o vaši osebnosti?
Fotografija: Kaj o vas pove dan v tednu, ko ste se rodili? FOTO: max-kegfire, Getty Images
Odpri galerijo
Kaj o vas pove dan v tednu, ko ste se rodili? FOTO: max-kegfire, Getty Images

Dneve v tednu so poimenovali po sedmih vidnih planetih, v antiki pa so verjeli, da ima dan rojstva velik vpliv na značaj človeka in njegovo življenjsko pot. Kaj pove o vas?

Ponedeljek

Ponedeljkom vlada luna, po ljudskem izročilu pa naj bi bili le trije ponedeljki v letu, ki veljajo za nesrečne – prvi ponedeljek v aprilu, drugi ponedeljek v avgustu in zadnji v decembru, piše cicimici.com. Tako kot je luna spremenljiva, so spremenljivi tudi ljudje, rojeni v ponedeljek, nanje pa imajo največji vpliv čustva. Zanje je pomembno, da imajo v življenju trdne temelje, kot so družina, prijatelji in partner, iz katerih črpajo svojo moč.

Torek

Torek je dobil ime po planetu Marsu, ki je po rimskem verovanju bog vojne. Ljudem, rojenim na ta dan, prinaša veliko moč, borbenost in vztrajnost pri doseganju ciljev, vendar pa so pod vplivom Marsa tudi nemirni in nagnjeni k živčnosti.

Sreda

Sreda je dobila ime po Merkurju, ki je bil rimski bog trgovine, potovanj in znanosti. Ljudi, rojene na ta dan, krasijo inteligenca, zgovornost in velik vpliv na druge ljudi. Podedovali pa so tudi neko nemirnost in radovednost, ki zahtevata stalne izzive.

Četrtek

Četrtkom vlada Jupiter, ki je v mitologiji bog groma in dežja. Je simbol optimizma in dobre volje, ki krasita ljudi, rojene v četrtek. Imajo močno potrebo po svobodi in neodvisnosti, zato se le redko dolgo zadržijo na enem mestu.

Petek

Petek je dan planeta Venere, simbola lepote, ljubezni in prijetnosti. Ljudje, rojeni na ta dan, so pod vplivom Venere, zato so občutljivi in ​​umetniški tipi. Na neki način živijo v svojem svetu in so nagnjeni k idealističnim pogledom na svet in romantičnim fantazijam. Ljubijo in cenijo lepoto ter poskušajo z njo napolniti svoje življenje.

Sobota

Sobota je dan Saturna, ki je v rimski mitologiji bog poljedelstva in žetve ter sin matere zemlje. Ljudem, rojenim na ta dan, prinaša lastnosti, kot so praktičnost, racionalnost in zrelost. Že v mladosti so bolj zreli od svojih vrstnikov in radi načrtujejo. Težko prenašajo spremembe zaradi dvoma vase, vendar jim dejansko koristijo.

Nedelja

Ta dan je pod vplivom Sonca in po starodavnih načelih velja za prvi dan v tednu. Po ljudskem verovanju je nedelja zelo srečen dan za rojstvo otroka. Ljudje, rojeni v nedeljo, so karizmatični, veseli in optimistični. So v večnem iskanju nečesa drugačnega in se ne podrejajo normam. Kljub temu so stabilni, največkrat pa jih spremlja življenjska sreča.

image_alt
Kaj ste bili v prejšnjem življenju in kako je to vplivalo na vašo usodo danes: vse se skriva v datumu rojstva

image_alt
Verjame se, da je naša usoda zapisana v rojstnem datumu: izračunajte in ugotovite, kaj vam pripravlja vesolje

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas