Zemeljska in zračna znamenja

Prevladujoči element v karti močno barva naravo posameznika. Eni so previdni in z nogami na tleh, drugi družabni in radovedni.
Fotografija: Zračna znamenja so družabna, posebno dvojčki, medtem ko zemeljska skrbno premislijo vsak svoj korak. FOTO: guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Zračna znamenja so družabna, posebno dvojčki, medtem ko zemeljska skrbno premislijo vsak svoj korak. FOTO: guliver/Getty Images

Razmerje med štirimi elementi – ogenj, zemlja, zrak in voda – veliko pove o človekovem temperamentu. Njihova kombinacija v rojstni karti tako opredeljuje osebnost in naravo posameznika.

Zemeljska znamenja oz. tisti s prevladujočim elementom zemlje v karti živijo previdno. Veliko bolj praktični in realistični so, vedno se prepričajo, da so z nogami trdno na tleh, preden napravijo naslednji korak. Pazljivi so, zadržani in premišljeni. Biki so najbolj prizemljeni, device so nagnjene k analiziranju, kozorogi pa taktizirajo in jim je pomembno, da se vzpenjajo v karieri. Vsa zemeljska znamenja pa potrebujejo vizijo, načrt, organiziran sistem in pravila, preden se česa lotijo, saj morajo biti vedno pripravljena na vse. Njihovi predstavniki so najbolj zanesljivi, natančni in trezni.

Zračna znamenja pa so usmerjena v odnose, družabna in željna novih izkušenj. Njihovi pripadniki so vedno pripravljeni začeti novo razmerje ali prijateljstvo in obožujejo situacije, v katerih se lahko kaj naučijo. Hitro se začnejo dolgočasiti in včasih več govorijo in razmišljajo o rečeh, kot se jih v resnici lotijo. Dvojčki so izjemno vedoželjni, iz vsakega dogodka so se pripravljeni kaj naučiti, a je kočljiva njihova prirojena dvojnost. Vsakdo, ki živi z dvojčkom, lahko pove, da je težko napovedati, kateri njegov obraz bo kdaj prišel na plan. Tehtnice so usmerjene v partnerstvo. Potrebujejo odnose, obožujejo zaljubljenost in se pogosto zaljubljajo. Vodnarjev ne bo nihče odvrnil od njihovih načel in idealov, hkrati pa nenehno izražajo svojo edinstvenost. Potrebujejo veliko svobode, neodvisni so, nekateri pa imajo tudi občutek, da morajo nekako pustiti svoj pečat v svetu. Vsa zračna znamenja so komunikativna, družabna in obožujejo tako ljudi kot različne zamisli. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije