LJUBEZEN IN PARTNERSTVO

Moški so naši vitezi

Ker naši partnerji delujejo drugače kot me, se moramo naučiti njihovega jezika. Z zapeljivostjo, razumevanjem, ljubeznijo in podporo lahko spodbudimo najboljše v njih.
Fotografija: Pustite svojemu moškemu, da poskrbi za vas. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Pustite svojemu moškemu, da poskrbi za vas. FOTO: Guliver/Getty Images

Da vas ima moški rad, veste, kadar pride na plan njegova viteškost in je za svojo princeso pripravljen narediti vse. V trenutku ljubezni je vznesen, žensko je treba varovati, ji omogočiti lepo življenje, da bi mu prinašala užitek v neskončnost, ga ljubila in skrbela zanj.

Pustite svojemu moškemu, da poskrbi za vas. FOTO: Guliver/Getty Images
Pustite svojemu moškemu, da poskrbi za vas. FOTO: Guliver/Getty Images

Moški kot vitez je časten borec, vendar je tudi robustnež in osvajalec. Ta njegova ognjena energija, ko se za nas bori, nas najprej navdihuje, a pozneje se pritožujemo prav čez to in ga hočemo spremeniti v domačega psička, sogospodinjo, somamo in podobno. Toda naj nam ne pomaga, zato ker smo ga ukrotile kot matere in mu zdaj ukazujemo, ampak ker ve, da bo imel, če bo pomagal, srečnejšo, zadovoljnejšo in – kar je za moške res pomembno – bolj seksa voljno žensko.
 

Pot do srca skozi zapeljevanje in spolnost


Naj se rad vrača domov, ne pa da beži k prijateljem, delu, alkoholu, športu ali čemu drugače viteškemu. Ker je vitez večni osvajalec, pa mu mora domača zapeljivka znova in znova pripravljati izzive. Če si želite buditi ogenj v njem, ko se vrnete iz službe, kjer ste bile urejene, našminkane in vse cvetoče, ne oblačite razvlečene trenerke. Vitez mora svojo princeso vedno povzdigovati v nebo, toda tega ne more storiti, če z nego ne pokažete, koliko ste vredne sebi.

Moškega je treba namreč znova in znova zapeljevati, se z njim igrati, ustvariti vajin svet, da mu bo, ko bo pomislil na vas, prijetno v duši in »hlačah«. Njihova primarno vroča in strastna narava nam namreč pušča blizu ravno skozi spolnost. Bolj jih znamo vznemiriti, bolj se nam ljubi vse to početi, bolj bodo vaši. Zato ne pozabite na igro zapeljevanja. To je ples, ki ga, če se ne pleše doma, drznejši vitezi plešejo drugje, manj drzni na spletu, tretji pa niti ne vedo, zakaj tonejo v depresijo in se jih primarni hormonski ples, ki dela človeka mladega in vitalnega, ne dotika več.
 

Zaupajte mu, da bo sam rešil svoje probleme


Ženske težko razumemo, da se naši vitezi nočejo v neskončnost pogovarjati o svojih čustvih. Prosim vas, kako naj bitje akcije razmišlja o svojih čustvih. Ustvarite odnos, poln zaupanja in iskrenosti, da vam bo skozi humor povedal, kaj ga teži. Ko vidite, da je v stiski, ne hodite okrog njega. To ni vaš otrok, to je vaš vitez, zato dovolite, da predela sam in vam pove, ko bo predelal. Ne ustvarjajte otroka iz moškega.

Če se zdi, da ure in ure strmi v prazno, kot zombi na kavču premika kanale, brska po telefonu ali računalniku, a v resnici ni na nič zares pozoren, to pomeni, da na svoj način predeluje in se poskuša pomiriti. Moški možgani so drugačni kot ženski. Njemu ni treba analizirati in nekomu povedati vsakega čustva, potrebuje pa prostor, kjer mu nihče ne diha za ovratnik, da predela. Povedal vam bo, če bo vedel, da ne boste najedali, modrovali in prenesli realnost.
 

Dajte mu navodila


Ne pričakujte, da se spozna na čustva. Moški so ali strastna ali razumna bitja, na žalost nikoli oboje hkrati. Torej jih vodite. Povejte jim: »Mislim, da me dajejo hormoni. Tako sem čustvena. Nič nisi kriv, samo žalostna sem.« Jasna navodila potrebujejo: »Ko jočem, me samo objemi in reci, da bo vse v redu.« Učite jih o sebi. Ne berejo vas. Ne pričakujta, da vas bo razumel. Dovolj je, da vas ima rad.

Podpirajte partnerja in sprejmite, da deluje drugače kot vi. FOTO: Guliver/Getty Images
Podpirajte partnerja in sprejmite, da deluje drugače kot vi. FOTO: Guliver/Getty Images

Imejmo prijateljice in sestre za to, da izlivamo svoja čustva in dramatične norosti. Ko se nam vse poruši in smo kot tempirane čustvene bombe, naj torej vaš moški ne bo vaš poslušalec, saj lahko povedano vzame preveč zares. Ženske pa vemo, da z besedami samo sproščamo čustva in da bo bolje, takoj ko damo vse iz sebe.

Moji nasveti so najbolj namenjeni tistim ženskam, ki si želijo ohranjati svoje moške kot viteze, ki se pogumno soočajo s svojimi življenjskimi izzivi. Nekoliko neukrotljivi so, pa vendar drzni in predvsem zelo naši. Tak moški ni nikoli ukročen, nikoli do konca podložen, je pa svoboden in tvoj po lastni izbiri, in to je tisto, dela odnose žive. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije