ASTROLOGIJA

Bik – mirni kralj

Moški so svojeglavi, trmasti in ne marajo sprememb. Bikice iščejo varnost, red in materialno stabilnost.
Fotografija: Bikice so čutne in urejene ženske, ki ne marajo presenečenj. FOTO: Guliver/Getty Images
Odpri galerijo
Bikice so čutne in urejene ženske, ki ne marajo presenečenj. FOTO: Guliver/Getty Images

Sonce je svetilo, ki nam govori o naši odločnosti, moči postaviti se zase v svetu in živeti v skladu s seboj, svojim individualnim bistvom. Če ima človek šibko Sonce (tako v znamenjih, v katerih se ne počuti dobro, hišah ter napornih aspektih), se pogosto podreja in ne zna uveljaviti svoje posebne narave.

Bik je drugo, zemeljsko znamenje zodiaka, trmasto, stabilno in za nekatere rahlo dolgočasno. FOTO: Guliver/Getty Images
Bik je drugo, zemeljsko znamenje zodiaka, trmasto, stabilno in za nekatere rahlo dolgočasno. FOTO: Guliver/Getty Images
Če je Sonce glede na znamenje v osnovi močno, a je obremenjeno s težkimi aspekti, uveljavljamo svojo voljo pregrobo, s preveč prisile in pritiska. Torej po Soncu precenimo, koliko energije in moči ima človek, da se uveljavi v svetu, in kako to naredi.

Moški se nekoliko bolj poistovetijo s Soncem, ženske pa ga pogosto projiciramo na druge, najpogosteje na partnerja in očeta. Fantova identifikacija z očetom ali drugim pomembnim moškim mu omogoča, da razvija sposobnost ohranjati svojo posebno bit v svetu in uveljavi svojo voljo.

Energija znamenja bika je počasna, stabilna, rutinska, prijetna, polna užitkov, z občutkom za lepo. Pod njenim vplivom imajo ljudje radi predvidljivo življenje, saj jim daje občutek varnosti. Potrebujejo tudi materialno varnost, saj skoznjo vrednotijo tudi sebe. Svoje cilje bik dosega z vztrajnostjo.
 

Miren in predvidljiv


Ob biku se vedno počutimo varne. Je kot nepremična skala, na katero se lahko vedno zanesemo. Z njimi je lepo biti, ker so mirni, ne marajo prepirov, grdih besed in hitrih reakcij. Ker so zelo čutni, se nam znajo posvetiti z dotiki, poljubi in so zelo pozorni.

Veliko energije gre za pripravo dobre hrane, ustvarjanje lepega doma, res veliko so sposobni narediti za tiste, ki jih imajo radi. S tem so dobri partnerji za vsa zemeljska znamenja (bik, devica in kozorog), saj bodo znali biti ti še kako hvaležni za predvidljivo in urejeno življenje. S svojo stabilnostjo velikokrat dajejo trdnost najbolj ranljivim in čustvenim – ljudem s poudarjenimi vodnimi znamenji (rak, škorpijon in riba) ter z močnimi ženskimi planeti – Luno, Venero in Neptunom.

S svojo predvidljivostjo deluje za marsikoga zelo dolgočasen in nezanimiv. Ker je izjemno samosvoj in stabilen, nima velike potrebe po sodelovanju, povezovanju, ob njem se včasih počutimo prav sami. Ko nekaj hoče, to naredi, ne pogovarja se veliko s partnerjem o tem. Če nečesa noče, ga nihče ne bo pregovoril.

Ker je temeljno praktičen in umirjen, nima nobene potrebe vznemirjati svojega življenja z nepotrebnimi teoretičnimi pogovori. Niso dobri partnerji za ljudi, ki so zelo radovedni in spremenljivi, torej imajo v rojstni karti zasedena zračna znamenja (dvojček, tehtnica in vodnar), težko shajajo tudi z vročekrvnimi in podjetnimi ljudmi s poudarjenim ognjem (oven, lev in strelec).
 

Aspekti Sonca v biku


Ko se Sonce v biku veže na planete, ki predstavljajo nebo, Uran, Merkur ali Jupiter, oseba le nosi nekaj več radovednosti, spremenljivosti, okretnosti ter s tem ni tako ozka in dolgočasna. Sonce v biku v aspektu s Saturnom in Plutonom bika naredi še bolj samosvojega in rutinskega, manj odprtega za druge ljudi in sodelovanje, še manj je odprt za spremembe.
Bikicam ni težko ohranjati svoje ženskosti, saj jih Venera, ki biku vlada, spodbuja, da so urejene, volje ne uveljavljajo pretirano neposredno, ampak dosegajo cilje s svojim šarmom, občutkom za ljudi, pravi trenutek in podobno.

Bikice so čutne in urejene ženske, ki ne marajo presenečenj. FOTO: Guliver/Getty Images
Bikice so čutne in urejene ženske, ki ne marajo presenečenj. FOTO: Guliver/Getty Images
Bikica si želi partnerja, ki bi hotel z njo graditi stabilno, varno in lepo življenje, ne mara pa tistih, ki bi spreminjali svoje mnenje, težko ji je s tistimi, ki si želijo avantur, potovanja, večnega izobraževanja in pogostih sprememb. Dobra in zvesta ženska bo moškim, ki znajo ustvariti dobro materialno življenje, ohranjati red in rutino, so potrpežljivi in stabilni.

Bikica potrebuje miren, predvidljiv, čist, lep in varen svet, tako moškega, ki ji to omogoči, zlepa ne bo zapustila. Toda raje bo sama kot z moškim, ki ji prinaša preveč nemira, nereda in vznemirjenja. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije