FORMULA 1

VIDEO: Drama: Räikkönen povozil svojega mehanika

Na drugi dirki sezone druga letošnja zmaga Vettla.
Fotografija: Sebastian Vettel ima po dveh dirkah v skupnem seštevku poln izkupiček točk. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Sebastian Vettel ima po dveh dirkah v skupnem seštevku poln izkupiček točk. FOTO: Reuters

MANAMA – Druga dirka letošnjega svetovnega prvenstva v formuli 1 v Bahrajnu je postregla z dramo. Ko je zavil v garaže po nove pnevmatike, je dirkač Ferrarija Kimi Räikkönen ob speljevanju povozil svojega mehanika, ki je menjal zadnjo gumo. Po prvih podatkih ima ta zlomljeno nogo.

Finec je nadaljeval vožnjo, a je bilo po nekaj metrih njegove dirke konec, saj je bila zadnja pnevmatika slabo pritrjena. Sicer vedno hladnokrvni prvak iz sezone 2007 je v garaži besno z roko odrinil plastenko.



Ob zaključku dirke je bilo napeto tudi na stezi, ko je Valtteri Bottas (Mercedes) začel loviti vodilnega Sebastiana Vettla. Nemcu v Ferrariju so močno nagajale obrabljene pnevmatike. Ob začetku zadnjega kroga je Bottas poskusil prehitevati, a je bil Vettel dovolj odločen in je ostal v vodstvu, ki ga je nato ohranil do konca.

Na stopničkah je končal še branilec naslova prvaka Lewis Hamilton. Britanec je zaradi kazni dirko začel z deveta mesta in se prebijal proti vrhu. Na odličnem četrtem mestu je bil Francoz Pierre Gasly (Toro Rosso).

Popol poraz je doživel Red Bull. Max Verstappen je predrl pnevmatiko ob poskusu prehitevanja Hamiltona, Danielu Ricciardu pa se je pokvaril dirkalnik.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije