OD BOGASTVA SE ZVRTI

Za kaj zapravljajo svoje milijone slavni nogometaši? Nikoli ne bi uganili, kaj vse jim pade na pamet

Zlatan Ibrahimović je zmagovalec.
Fotografija: Neymar sodi med deset najbolje plačanih nogometašev na svetu. FOTO: Instagram, zaslonski posnetek
Odpri galerijo
Neymar sodi med deset najbolje plačanih nogometašev na svetu. FOTO: Instagram, zaslonski posnetek

Nogomet je verjetno najdonosnejši šport in ni čudno, da se je okoli njega zgradila prava industrija. Nogometaši so tudi najbolje plačani športniki. Kako pa zapravljajo svoje milijone?

Najbolje plačani igralec na svetu trenutno je Kylian Mbappe, ki naj bi v sezoni 2022/23 zaslužil vrtoglavih 123 milijonov evrov. Za njim je Lionel Messi (120 milijonov evrov), sledi mu Cristiano Ronaldo (100 milijonov evrov). Med top deset največjih zaslužkarjev po Forbesu so se uvrstili še Neymar (87 milijonov evrov), Mohamed Salah (53 milijonov evrov), Erling Haaland (39 milijonov evrov), Robert Lewandowski (35 milijonov evrov), Eden Hazard (31 milijonov evrov), Andres Iniesta (25 milijonov evrov) in Kevin De Bruyne (29 milijonov evrov).

Luksuzne hiše, avti in druge dobrine

Izkazalo se je, da imajo nogometaši radi hiše. Medtem ko ima Neymar hišo v bližini palače Versailles, je David de Gea kupil vilo v Španiji.

Nogometaši poleg luksuznih hiš obožujejo tudi luksuzne avtomobile. Tako si je Manuel Neuer kupil audija RS6 avant, ki stane več kot 100 tisoč evrov, Mario Balotelli pa vozi bentleyja, ki ga je stal okoli 180 tisoč evrov.

Premoženje gre tudi za nakit, oblačila luksuznih blagovnih znamk, največ pa za luksuzne ure, ki stanejo celo premoženje.

Zlatan Ibrahimović je v Stockholmu kupil cerkev, v načrtu ima, da bi objekt preuredil v stanovanja in tako investiral v svoj pokojninski sklad.

Govori se, da je nogometaš Didier Drogba kupil rudnik zlata v vrednosti več kot 50 milijonov evrov, kar naj bi bila pametna naložba v njegovo prihodnost.

Wayne Rooney obožuje dirkalne konje, svoji ženi je podaril konja v vrednosti več kot 103 tisoč evrov.

Dobrodelnost

A vsi nogometaši ne mislijo le nase. Obstajajo tudi taki, ki dajejo veliko bogastva v dobrodelne namene. Eden od njih je Wilfried Zaha, ki 10 odstotkov svojega mesečnega zaslužka podari v dobrodelne namene. Darovati je začel s svojo prvo plačo, ki jo je zaslužil kot profesionalni nogometaš. Večina njegovih donacij gre sirotišnicam.

Tudi Cristiano Ronaldo ni skopuh. Nasprotno, velja za enega najbolj dobrodelnih nogometašev, tudi zaradi velike donacije v višini nekaj več kot 90 tisoč evrov leta 2013, ki jo je namenil Rdečemu križu. Leta 2014, ko je njegova ekipa osvojila ligo prvakov, je Ronaldo prejel bonus v višini 460 tisoč evrov, ki ga je dal neposredno v dobrodelne namene. Ko je Indonezijo prizadel uničujoč potres, se je odločil, da bo osebno odšel tja in pomagal ljudem. Prepričal ga je nesrečni deček, ki je oblečen v dres Cristiana Ronalda sedel sredi ruševin. Prav tako naj bi pomagal dečku, ki se je leta 2009 boril z rakom. Ronaldo je družino nastanil v hotelu in za eno leto plačal otrokovo zdravljenje v zasebnem zdravstvenem centru. Fant je leta 2013 žal preminil.

Egipčan Mohamed Salah je znan po ustanovitvi fundacije, ki je do zdaj finančno pomagala približno 450 družinam. Ko je egiptovsko gospodarstvo preživljalo težko obdobje, je Mohamed vladi podaril nekaj več kot 230 tisoč evrov. Po terorističnem napadu v Kairu leta 2019, v katerem je bil porušen Nacionalni inštitut za odkrivanje raka, je Mohamed iz svojega žepa podaril 2,5 milijona evrov za obnovo.

Zdi se, da se za razkošnim življenjem nekaterih slavnih nogometašev skriva toplo srce.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije