V DALLASU

Vrtoglava številka: takšno pogodbo utegne podpisati Dončić

Poleti 2025 bi lahko podpisal rekordno pogodbo. Tudi letos v eni od idealnih peterk lige NBA.
Fotografija: Naziv MVP je bržkone izziv za katero od naslednjih sezon, ko bo Dončić igral z maksimalno pogodbo v žepu. FOTO: Cary Edmondson/Reuters
Odpri galerijo
Naziv MVP je bržkone izziv za katero od naslednjih sezon, ko bo Dončić igral z maksimalno pogodbo v žepu. FOTO: Cary Edmondson/Reuters

Luka Dončić je v zadnjem nastopu košarkarjev Dallasa resda izgubil proti Golden State Warriors s 100:104, ob novem trojnem dvojčku (30 točk, 12 skokov, 11 asistenc) pa ga je razveselilo tudi dejstvo, da je odigral 65. tekmo v sezoni. To je namreč meja, ki jo morajo košarkarji doseči, če želijo biti izbrani v eno od elitnih peterk lige (Dončić bo zagotovo član prve), kar je ključni pogoj za podpis t. i. supermax pogodbe. Dončić bi lahko v Dallasu podpisal petletno pogodbo, vredno kar 346 milijonov dolarjev.

Sklenil jo bo lahko šele naslednje poletje, ko bo odigral sedem sezon v ligi NBA, kar je drugi pogoj za maksimalno igralsko pogodbo. Postal bo prvi, ki bo v eni sezoni zaslužil več kot 70 milijonov evrov letno. Številka 346 milijonov je ocenjena glede na pričakovani dvig plačne kapice v ligi, razkril jo je dobro obveščeni analitik mreže ESPN Bobby Marks. Če bo Dončić s Teksašani podaljšal sodelovanje, bo nova pogodba začela veljati po sezoni 2025/26, ko se bo iztekel aktualni dogovor, s katerim v povprečju zasluži 40 milijonov dolarjev letno.

Trenutni rekorder v ligi NBA je Jaylen Brown, ki bo v Bostonu v petih sezonah zaslužil 304 milijone dolarjev. Dončićevih morebitnih 42 milijonov več je posledica dobrega finančnega poslovanja lige NBA, po katerem se določa plačna kapica za naslednjo sezono.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije