ŠPORTNI VIKEND

Voditeljica petke rada zamenja s tekaškimi copatami (FOTO)

Pirhova bo poprijela za komentatorski mikrofon na 25. Šmarješkem teku.
Fotografija: Barbara Pirh. FOTO: Anja Geč
Odpri galerijo
Barbara Pirh. FOTO: Anja Geč

Šmarješke Toplice, kjer živi tudi voditeljica Barbara Pirh, se intenzivno trudijo za raznoliko turistično ponudbo. Kljub temu da je tudi sama navdušena tekačica, bo letos raje poprijela za komentatorski mikrofon že 25. Šmarješkega teka, kjer ne bodo v ospredju petke, ampak sproščenost in športna oprava. 

Šmarješke toplice bodo znova v znamenju teka. FOTO: Danijel Rapuš
Šmarješke toplice bodo znova v znamenju teka. FOTO: Danijel Rapuš
Dogodek se bo 12. in 13. junija znova prelevil kar v Športni vikend, na katerem so tudi letos udeležbo potrdili najelitnejši tekači. Mitja Krevs, večkratni državni prvak na polmaratonski razdalji, Anja Fink, državna prvakinja v krosu in Aleš Žontar, tekač, ki se znajde na vseh terenih in na vsaki celini. Marsikdo pa pozna tudi Primoža Kobeta, aktualnega državnega prvaka v polmaratonu in maratonca z olimpijskimi izkušnjami. Primož si je prav v Šmarjeških Toplicah ustvaril širšo prepoznavnost, ko je veljal še za tekaškega rekreativca, veliko bolj navdušenega nad nogometom.

Kljub lanskoletnim odpovedim večine prireditev po Sloveniji so organizatorji obdržali tradicijo in tekačem ponudili v letu 2020 vsaj del tekaškega vzdušja s 'trail izvedbo' (19 km) in kasnejšim virtualnim tekaškim preizkusom, kjer so imeli zelo lep odziv iz vse Slovenije.
 

Druženje in dobra volja


Šmarješke toplice bodo znova v znamenju teka. FOTO: Danijel Rapuš
Šmarješke toplice bodo znova v znamenju teka. FOTO: Danijel Rapuš
Zavoljo ukrepov bodo letos tekaške discipline razporedili na dva dneva, pri čemer pa nobeden ne bo prikrajšan za sodelovanje. Poskrbljeno bo tudi za druženje, dobro hrano in pijačo ter absolutno dobro voljo.

Prvi dan športnega vikenda je rezerviran za otroke in bolj ekstremne takače, ki se bodo podali na 19 km dolgo in razgibano 'trail' progo, v nedeljo pa je na vrsti glavni tek na 8 km in rekreativni tek na 2 km. Organizatorji pozivajo udeležence in spremljevalce, da ostanejo v Šmarjeških Toplicah ves vikend in spoznajo širšo turistično ponudbo, kot je Izvir cvička, Naravne toplice Klevevž, terme, in se čudijo nad letalom, ki ga vidite na strehi nekdanje hiše Jožeta Karlovška, raziskovalca in strokovnjaka za ornamentiko in slovensko stavbno dediščino.

Več informacij o dogodku najdete na tej povezavi.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije