NOGOMET

Trenerji sami kličejo, ker želijo v Olimpijo

Milan Mandarić priznava, da je imel junija premalo časa za izbor trenerja. Olimpija je snubila Slavišo Stojanovića, a je odšel v bolgarski Levski.
Fotografija: Milan Mandarić (desno) razmišlja, komu bi zaupal položaj trenerja in se ognil stresu. FOTO: Leon Vidic/Delo
Odpri galerijo
Milan Mandarić (desno) razmišlja, komu bi zaupal položaj trenerja in se ognil stresu. FOTO: Leon Vidic/Delo

LJUBLJANA – Kdo bo novi trener Olimpije in koliko časa bo na klopi ostal Aleksandar Linta, je še vedno vprašanje, ki si ga po turbulentnem uvodu v sezono zastavljajo navijači Olimpije. »Za zdaj vas moram razočarati, saj še nimam nobenega zvenečega imena, ki bi sedlo na klop Olimpije. Tokrat ne bomo hiteli. Nisem pa vedel, da obstaja toliko trenerjev, ki bi bili radi trenerji Olimpije. Kar sami kličejo,« je dogajanje v zadnjih dneh v klubskih pisarnah državnega in pokalnega prvaka povzel predsednik kluba Milan Mandarić. Temperatura in povišan krvni tlak sta mu preprečila pot na Severno Irsko (in ogled povratne tekme 2. kroga kvalifikacij za evropsko ligo), zato je imel več časa, da je razmislil, kako (in predvsem s kom na trenerskem stolčku) naprej. »Aleksandar Linta si zasluži podporo. Pred nami so še tri tekme. Ne bi bilo korektno, da bi se zdaj posvetil iskanju novega strokovnjaka in da ne bi podprl Aleksandra, ki je prevzel odgovornost po odhodu glavnega trenerja,« je nadaljeval Mandarić, ki pa je dal kljub temu med vrsticami vedeti, da Linta vendarle ni rešitev za daljše časovno obdobje.

Premalo časa

Novega kiksa pri izboru se šef boji tudi sam, to prizna. »Precej boleče je, ko se menja trener. Pa ne le z denarnega vidika. Poglejte: izbrali smo trenerja, začrtali pot do uresničitve vizije, potem pa menjava. Vse to prinaša velik stres. Zdaj bomo šli od začetka. Iščemo človeka, ki bo razumel našo vizijo,« je poudaril Mandarić. Ne bi rad ponovil napake, ki jo je storil pred dvema mesecema. Podpis pogodbe z Ilijo Stolico vendarle ni bil zadetek v polno. »Nisem imel dovolj časa, da bi se še bolj pozanimal o njem. Vsi, s katerimi sem govoril, so mi rekli, da je mlad, fantastičen in ambiciozen trener. Zelo je elokventen, vse je bilo lepo zamišljeno. A prave realizacije ni bilo. Zato se je bilo treba odločiti. Prave izbire nisem imel,« je priznal Mandarić. Ali bo novi trener iz slovenskih, regionalnih ali evropskih logov, ne želi govoriti. »Želel sem si Slovenca, a Slovenec ni želel v klub,« je navrgel in spomnil, da se je pogovarjal s Slavišo Stojanovićem. »Tudi sam si želim, da bi na terenu videl čim več slovenskih igralcev. Ste videli, koliko jih je bilo na Severnem Irskem? Nismo pa še pokazali vsega, kar smo pripeljali kakovostnega v mladinsko in kadetsko vrsto. Gre za prave in velike talente,« je sklenil Mandarić. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije