OPEHARJEN

Šok za znanega Slovenca: ostal brez milijonov

Nesterović je denar vložil v Švico.
Fotografija: Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto
Odpri galerijo
Simbolična fotografija. FOTO: Getty Images, Istockphoto

Nekdanji slovenski košarkarski reprezentant, zdaj pa sekretar Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Rašo Nesterović, ki si je tudi z igranjem v najmočnejši košarkarski ligi NBA med kariero prislužil milijone, je ostal brez precejšnjega deleža svojega premoženja.

Rašo Nesterović. FOTO: Roman Šipić, Delo
Rašo Nesterović. FOTO: Roman Šipić, Delo
Zaradi neprevidnega vlaganja v finančno ustanovo v Luganu v Švici je ostal kar brez osem milijonov švicarskih frankov (približno sedem milijonov evrov), poroča srbski Informer. Nesterović je s še tremi neimenovanimi košarkarji iz NBA vložil 15 milijonov švicarskih frankov, ki pa so izginili z računa. Denar naj bi s stavami pognal človek, zadolžen za upravljanje računa z denarjem košarkarjev.

Služil milijone

Nesterović (42) je v NBA pet sezon igral za ekipo Minnesote Timberwolves, ki ga je leta 1998 izbrala na naboru. V sezoni 2003/04 je prestopil v San Antonio Spurs in postal najbolje plačani slovenski športnik. Z Ostrogami je bil v sezoni 2004/05 prvak lige NBA. Kariero je nato otrok ljubljanskega Slovana nadaljeval pri moštvih Toronto Raptors in Indiana Pacers. V sezoni 2009/10 se je vrnil v Evropo in podpisal s pirejskim Olympiacosom. Zaradi poškodbe rame je septembra 2011 končal igralsko kariero.

V 12 sezonah igranja v ligi NBA je Nesterović po uradno dostopnih podatkih v klubih najmočnejše (in najbogatejše lige) zaslužil skupaj več kot 50 milijonov dolarjev (pred plačilom davkov, agentov in ostalih prispevkov, ki igralcu odnesejo približno polovico zaslužka). Skupaj naj bi sicer Nesterović v karieri zaslužil okoli 40 milijonov evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije