VESELICA

Slovenski vinarji so evropski prvaki!

Naši vinarji so v finalu s 3:2 premagali močne Nemce. Jezeršek je na žaru napekel skoraj četrt tone mesa.
Fotografija: Slovenski vinarji in šampioni! FOTO: Igor Mali
Odpri galerijo
Slovenski vinarji in šampioni! FOTO: Igor Mali

MURSKA SOBOTA – Na tribuni murskosoboškega stadiona na Fazaneriji se je zbrala bučna publika. To je bila res posebna nogometna tekma, ki jo je vseskozi spremljala harmonika.

Legendarni športni komentator Ivo Milovanovič je v značilnem slogu napovedal: »Samo še nekaj minut nas loči od začetka velikega finala, petega evropskega prvenstva vinarjev v nogometu, na katerem so sodelovale reprezentance Češke, Italije, Portugalske, Avstrije, Nemčije, Madžarske, Švice in Slovenije." Končno so na teren stopili tudi finalisti – slovenski in nemški vinarji. Občinstvo jih je bučno pozdravilo, Milovanovič pa nadaljeval: »Slovenija se poteguje za četrti evropski naslov, Nemci za drugega." Slovenska reprezentanca je v dobri formi na tem prvenstvu, edini poraz so doživeli prav proti nemški reprezentanci, Nemci so v Mariboru namreč zmagali z 2:0.

Skupinska fotografija vseh nastopajočih Vina Euro 2018 je, simbolno, nastala na Lentu pred najstarejšo vinsko trto na svetu. FOTO: Igor Mali
Skupinska fotografija vseh nastopajočih Vina Euro 2018 je, simbolno, nastala na Lentu pred najstarejšo vinsko trto na svetu. FOTO: Igor Mali

Ljudstvo je vstalo in spoštljivo utihnilo ob obeh himnah. Zatem se je zgodilo nekaj, kar se ne zgodi prav pogosto, aktualna vinska kraljica Katarina Pungračič, doma iz Zavrča v Halozah, je izvedla začetni udarec. Šele tedaj so se smeli po zelenici razleteti naši živahni vinarji, denimo Primož Kugler, Nejc Ščurek, vodja obrambe Janez Aljančič, kapetan Tomaž Ščurek, bojeviti in zanesljivi Grega Leber-Vračko, Grega Iršič ter trojica, ki je že od uvodnega sodničinega žvižga napadala in vonjala gol, to so Boštjan Žnuderl, Timi Lo Duca in Matej Vračko. Medtem si je Jure Stegne prizadeval ohranjati slovenska vrata lepo zaklenjena.

V Mursko Soboto so prišli z vlakom tudi bralci Slovenskih novic. FOTO: Igor Mali
V Mursko Soboto so prišli z vlakom tudi bralci Slovenskih novic. FOTO: Igor Mali

Dvojno zmagoslavje

Dolgo mu je uspevalo, še več, Nejc Ščurek iz Goriških brd je slovenske navijače že v prvem polčasu spravil v delirij. »Na zdravje, na zdravje, na zdravje!« je večina kar med tekmo vzklikala in blažila naraščajočo napetost, saj je nemški weinelf vse bolj in bolj oblegal naša vrata. Toda zgodilo se je ravno nasprotno, Slovenci so jim žogo na sredini nekako odvzeli, Timi Lo Duca pa je povišal na 2:0. Da pa ne bo šlo tako zlahka, so sklenili kar nogometni bogovi in pošteno zakomplicirali tekmo. Nad Fazanerijo so namreč priklicali grozeče in črne oblake, že v nekaj naslednjih trenutkih je srdit naliv skoraj prekinil tekmo.

»Več v tiskani izdaji. Dobite jo v bližnji trafiki, v aplikaciji na pametnih telefonih in tablicah ali pa jo naročite v e-trafiki« .

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije