KAJ ZDAJ?

Primož Peterka nič več v Turčiji, prekinil je sodelovanje

S turško reprezentanco ne bo več sodeloval. 
Fotografija: Primož Peterka je vzor mnogim mladim. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo
Odpri galerijo
Primož Peterka je vzor mnogim mladim. FOTO: Jože Suhadolnik, Delo

Nekdanji slovenski skakalni šampion Primož Peterka ne bo več trener turške skakalne reprezentance. Za podaljšanje pogodbe se ni odločil po koncu pretekle sezone. »Pred zadnjo zimo smo pozno začeli trenirati. Ko je prišel Primož, nam je že po nekaj treningih dejal, da bomo kmalu pripravljeni za tekme, ampak smo se po številnih težavah v ekipi strinjali, da bo uspeh nastopiti na vsaj nekaterih. Končal sem s točkami na tekmah celinskega pokala, česar ne bi mogel označiti za neuspeh,« je poljskim medijem priznal najboljši turški smučarski skakalec Fatih Arda Ipcioglu in potrdil, da zdaj ne sodeluje več z nekdanjim slovenskim smučarskim skakalcem.

Peterka odgovarja

Kot nam je pojasnil Peterka, se mu je pogodba za sodelovanje s turško reprezentanco iztekla aprila letos. »V času konference FIS v Dubrovniku sem v podpis dobil novo pogodbo, katere nisem sprejell zaradi nesprejemljivih pogojev dela in zaradi neporavnanih obveznosti, ki so vezani na ŽE opravljeno delo in s tem napredek turške reprezentance,« pravi nekdanji smučarski skakalec, ki dodaja, da ni edini upnik.

Kje bo nadaljeval kariero, še ni znano. Nekdanji šampion je še zdaj vzornik številnih slovenskih skakalcev. V svetovnem pokalu je dosegel kar 15 zmag, 32-krat je stal na stopničkah, poleg tega pa je bil dvakrat najboljši tudi v skupni razvrstitvi svetovnega pokala (v sezonah 1996/97 in 1997/98), oba velika kristalna globusa pa je prejel prav v Planici. V sezoni 1996/97 je kot prvi Slovenec osvojil tudi prestižno novoletno turnejo štirih skakalnic. Tako leta 1997 kot leto pozneje je Peterka osvojil tudi laskavi naziv športnik leta.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije