Predsednik brez usmiljenja, športnikoma grozi celo zaporna kazen

Nista spoštovala odloka vlade o prepovedi gibanja na prostem in sta se celo udeležila zabave. »Življenja naših državljanov so veliko bolj pomembna kot njihovi milijoni,« pravi Vučić.
Fotografija: Srbski predsednik Aleksandar Vučić. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Srbski predsednik Aleksandar Vučić. FOTO: Reuters

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić se je ostro odzval na novice, da se nekateri prebivalci Srbije, kjer sicer od torka dalje velja prepoved gibanja na prostem, brez slabe vesti gibljejo po državi in se med drugim udeležujejo zabav ob rojstnih dneh. »Življenja naših državljanov so veliko bolj pomembna kot njihovi milijoni,« je dejal. Zakaj, pa spodaj.

Srbski mediji poročajo, da je policija v Beogradu ustavila in legitimirala več ljudi, ki niso spoštovali ukrepov države. Med njimi je bilo več slavnih in bogatih oseb, veliko polemike pa je sprožil tudi primer srbskega nogometaša Luke Jovića, sicer člana Real Madrida.

Moštveni kolega okužen

Jović, ki je bil nekaj dni skupaj z drugimi nogometaši Real Madrida v karanteni, saj so pri košarkarju tega moštva Treyu Thompkinsu odkrili okužbo z novim koronavirusom, se je namreč ta teden vrnil k dekletu v Beograd.

Imel je sicer dovoljenje kluba in potrdilo, da je negativen, za razburjenje javnosti in predsednika pa je poskrbel, ker naj bi se, kot poročajo srbski mediji, udeležil večje zabave ob rojstnem dnevu v nekem beograjskem lokalu.

Predsednik grozi z aretacijo

Jović se je za svojo nespametno potezo javno opravičil, vseeno pa ga verjetno čaka hujša kazen. Predsednik Vučić, ki v svojem govoru ni izrecno omenil njegovega imena, je dejal, da bosta oba športnika (drugi naj bi bil Nikola Ninković iz italijanskega Ascolija) aretirana, če bosta zapustila bivališči.

»Eden se nahaja v hotelu, drugi pa v svojem stanovanju. Če bosta zapustila bivališči, bosta aretirana. Verjamem, da se kesata svojih dejanj. Sporočam jima, da je življenje naših državljanov veliko bolj pomembno kot njuni milijoni,« je dejal Vučić.

Srbska novinarska agencija Tanjug dodaja, da bosta oba športnika prejela prijavi zaradi nespoštovanja odloka vlade, ter poudarja, da jima ob visoki denarni globi grozi celo zaporna kazen od enega leta do 12 let.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije