Nogometni sodnik na kokainski zabavi: S skupino, ki je bila pridržana, nisem imel nobene povezave

Slavko Vinčić se je po svojih besedah po naključju znašel na ranču, na katerem so bili tudi kriminalci. Na Zvezi nogometnih sodnikov Slovenije mu zaupajo.
Fotografija: Dekleta za orgije je novačila srbska starleta Tijana Iphone. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Dekleta za orgije je novačila srbska starleta Tijana Iphone. FOTO: Instagram

Deset pištol, 14 paketov kokaina v skupni teži 46 gramov, prepovedane tablete in okrog 10.000 evrov v različnih valutah je policija zaplenila na zabavi v Bijeljini v Republiki srbski, zaradi katere najbrž še danes boli glava tudi več slovenskih državljanov, predvsem pa enega od naših najboljših nogometnih sodnikov Slavka Vinčića.
Skupaj so zasegli 46 gramov kokaina. FOTO: Shutterstock
Skupaj so zasegli 46 gramov kokaina. FOTO: Shutterstock

Znašel se je namreč v družbi kriminalcev, ki jim očitajo pečanje s prostitucijo, orožjem in mamili, med njimi pa je bila tudi znana srbska starleta Tijana Iphone (prej Maksimović). V hiši je bilo 26 moških in devet žensk, med njimi tudi naš ugledni mednarodni nogometni sodnik.
 

Domov po informativnem razgovoru


In kako se je znašel na zabavi? Včeraj nam je pojasnil, da je bil na službeni poti v BiH, kjer se se je po poslovnem sestanku za njegovo podjetje odzval tudi povabilu njegovih poslovnih partnerjev. »Zdaj se je to izkazalo za največjo napako v mojem življenju in jo obžalujem. Na ranču sem se znašel čisto po naključju, ljudi, ki so bili tam, niti nisem poznal. Z družbo smo sedeli pri svoji mizi, nekaj smo pojedli in popili, potem je prišla policija in zgodilo se je, kar se je. S skupino, ki je bila pridržana, nisem imel in nimam nobene povezave, razen da sem se znašel na istem ranču, kjer pa je bilo še kakšnih 40 ljudi,« nam je povedal.
Dekleta za orgije je novačila srbska starleta Tijana Iphone. FOTO: Instagram
Dekleta za orgije je novačila srbska starleta Tijana Iphone. FOTO: Instagram

Dejal je, da so bili pozneje zaslišani kot priče, ker pa osumljenih niso poznali, so nemudoma lahko odšli domov, kamor je prispel ponoči. »Najbrž ne bi bilo tako, če bi bil s tem kako drugače povezan,« je še povedal in dodal, da si zdaj z družino želi predvsem miru in spoštovanja njegove zasebnosti. »Zato s to izjavo zgodbo tudi zaključujem,« je sklenil.

Sklepamo pa lahko, da bo moral Vinčić ozadje dogajanja pojasniti sodniški komisiji pri Fifi in morda tudi Uefi. Ker je star 40 let, ima pred sabo še nekaj let sojenja na najvišji ravni, najbrž pa bo pri vsem skupaj odločalo mnenje predsednika Zveze nogometnih sodnikov Slovenije Vladimirja Šajna. Kot nam je povedal slednji, je očitno šlo za splet nesrečnih okoliščin in je bil Vinčić ob nepravem času na nepravem kraju, je pa pomembno, da ni ničesar osumljen. Kot je povedal, Vinčiću povsem zaupa, saj njegove besede potrjujejo tudi uradni podatki, ki so jih že dobili od ustreznih organov.


Na vprašanje, kako bo to vplivalo na Vinčićev ugled nogometnega sodnika in ugled slovenske sodniške stroke, pa je odgovoril, da nobena takšna zgodba za ugled zagotovo ni dobra: »Po eni strani bi lahko dejali, da bi moral biti bolj pazljiv, vendar se vsega najbrž tudi ne da predvideti.« Šajn sicer ne vidi razlogov, da bi afera kakor koli vplivala na Vinčićevo kariero.
 

S čolni čez Drino


Medtem ko zgodba pri nas odmeva predvsem zaradi Vinčića, je glavna tarča medijev v BiH in Srbiji beograjska starleta Tijana Iphone, ki naj bi bila med glavnimi organizatorji in je pripeljala dekleta za prostitucijo. Na žuru naj bi bilo sicer prisotnih več znanih kriminalcev, ki jih sumijo organiziranega kriminala, in sicer trgovanja z drogo, prometa z orožjem in zlorabe prostitucije. Po podatkih bosanskih in srbskih medijev je bila kar večina tistih, ki so jih policisti prijeli, starih znancev policije, že obsojenih zaradi mamil in nasilnih kaznivih dejanj.


Racija tudi ni bila naključna, temveč je šlo za dobro organizirano akcijo Kristal, ki jo je v sodelovanju s policisti iz Bijeljine izvedla tamkajšnja uprava za organizirano kriminaliteto. Preiskovalcem je namreč prišlo na uho, da posamezniki iz BiH organizirajo t. i. kokainske žurke in orgije s prostitutkami, racija v vikendu, sredi katere se je znašel Vinčić, pa je bila torej le zaključna akcija dlje trajajoče preiskave. Tijana in preostala dekleta naj bi v Republiko srbsko sicer prišle nelegalno s čolni čez Drino, starleta pa je bila v družbi treh deklet tudi prijeta, ko je hotela nelegalno prečkati mejo. Drugi gostje so prihajali z večinoma dragimi avtomobili.

Ko je vdrla policija, naj bi nekatere zalotili v posteljah, po mizah naj bi bilo polno alkohola in droge, na tleh pa so našli več pištol, ki so jih odvrgli gostje. Kaj se v hiši dogaja, očitno niso ravno skrivali. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije