UDARNA POSTAVA

Mlačen vtis novincev Maribora in Olimpije

Zimske okrepitve vodilnih slovenskih nogometnih klubov še niso v formi. Darko Milanič je v igro poslal tri, Igor Bišćan je zaupal le enemu.
Fotografija: Devetnajstletni napadalec Maribora Jan Mlakar še čaka na prvenec v slovenski prvi ligi. Foto: Marko Pigac
Odpri galerijo
Devetnajstletni napadalec Maribora Jan Mlakar še čaka na prvenec v slovenski prvi ligi. Foto: Marko Pigac

LJUBLJANA – V tem trenutku edina tekmeca za naslov državnega prvaka v nogometu, Maribor in Olimpija, sta v drugi del sezone krenila različno glede na novince v udarni postavi in točkovni izkupiček. Trener Maribora Darko Milanič je zaradi kadrovskih sprememb v tej zimi, poškodb nekaterih igralcev in upanja po uresničitvi lastnih zamisli na igrišče poslal kar tri novince od prve minute dvoboja z Aluminijem iz Kidričevega, ki se je končal z remijem 0:0: branilca Saša Ivkovića, defenzivnega vezista Alexandruja Cretuja in napadalca Jana Mlakarja. Morda lahko med njih prištejemo tudi levega bočnega branilca, komaj 17-letnega Žana Kolmaniča, ki je sicer jeseni že igral na dveh tekmah v članskem moštvu. Kolmanič je postal prva izbira ob poškodbi Mitje Vilerja. »Znano je, da se ekipe proti nam zaprejo in čakajo na svojo priložnost iz protinapadov. Mi smo se tega dobro zavedali, se na obrambno postavitev tekmecev pripravili in si priigrali več priložnosti. Žal pa nismo imeli sreče pri zaključkih akcij in končalo se je, kot se je,« je dejal Kolmanič, ki je sicer korektno opravil nalogo v obrambi, v napadu pa je bil razumljivo bolj zadržan. Okrepitve Ivković, Cretu in Mlakar so ostali dolžniki, priložnost za novo dokazovanje bodo imeli v soboto ob 15. uri proti Triglavu v Kranju.


Pri strategu Olimpije Igorju Bišćanu smo že vajeni, da zelo težko menja udarnih enajst. Ne glede na prihod petih novincev to zimo smo v prvi postavi v obračunu s Celjem (2:1) videli le en nov obraz. To je štoper Filip Uremović, ki bi lahko postal tragična figura v premiernem nastopu na slovenski prvoligaški sceni. Ob prodoru Jucieja Lupete je namreč posredoval neodločno, izgubil dvoboj ena na ena, tako da je lahko robustni napadalec Celja izid izenačil na 1:1. Tako je Uremoviću zelo odleglo, ko je v sodnikovem podaljšku zmagoviti gol zabil Ricardo Alves. Enaindvajsetletni Uremović je v zmajevo gnezdo prišel na izrecno željo Bišćana iz druge ekipe zagrebškega Dinama, zato je pri privržencih zmajev še bolj pod drobnogledom. Zamenjal je jeseni odličnega Kenana Bajrića, ki je pozimi odšel v Slovan iz Bratislave, zato se od mladega Hrvata pričakuje še več. Olimpija bo v nedeljo ob 16.55 gostovala pri Gorici. Preostali pari 20. kroga so: Aluminij – Krško (petek ob 18. uri), Rudar – Ankaran (v soboto ob 13. uri), Domžale – Celje (v soboto ob 17. uri). 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije