PRVAKI

Evropski vrh za mlade veslače

Prvake so v Straži pričakali zvesti podporniki. Krila na prvenstvu so jim dali glasni navijači.
Fotografija: Evropski prvaki v akciji FOTO: Gimpex Straža
Odpri galerijo
Evropski prvaki v akciji FOTO: Gimpex Straža

STRAŽA – Tudi letošnje evropsko prvenstvo v Banjaluki na hitri in deroči reki Vrbas je bilo za Rafting klub Gimpex iz Straže kronano z zavidanja vrednimi uspehi. V štirih disciplinah in skupnem seštevku sta dve ekipi, U19 in U23, dobili eno srebrno, eno bronasto in šest zlatih medalj ter tako med mladinci kot med mlajšimi člani osvojili skupni naslov evropskih prvakov.
Zlati fantje doma FOTO: Tanja Jakše Gazvoda
Zlati fantje doma FOTO: Tanja Jakše Gazvoda

»Uspeh mladih Stražanov ni naključje, saj trdo delo na treningih in dobra organizacija kluba predstavljajo temelj, na katerem mladi tekmovalci gradijo svoje uspehe. Ob tem ne smemo pozabiti na podporo lokalne skupnosti in domačega okolja. Straški navijači so bili najbolj glasni in so z spodbujanjem prispevali k odmevnim uspehom. V klubu smo ponosni, da so vsi tekmovalci tudi vzorni dijaki in študenti in so vzor tako mlajšim kot vrstnikom,« je na sprejemu odličnih dolenjskih športnikov dejal Andrej Petkovič, predsednik kluba Gimpex Straža. Sprejem so jim pripravili v Straži, pričakala jih je množica navdušenih navijačev.

V ekipi do 19. leta so veslali Matej Sabljak, Luka Palčič, Aljaž Potisek, Jan Perme, Nejc Henigman in Matija Krštinc, v ekipi do 23. leta pa Jan Avsenik, Miha Mazovec, Denis Dragović, Matej Sabljak, Luka Palčič, Jan Perme in Nejc Henigman. Trener obeh posadk je Marko Mihelič, kondicijski trener Miha Movrin, vodja pa Simon Bobnar.
Na cilju ene od tekem FOTO: Gimpex Straža
Na cilju ene od tekem FOTO: Gimpex Straža

»Korenine današnjega Rafting kluba Gimpex Straža segajo v leto 1990. Njegovi ustanovitelji so bili mladi, podobne starosti, kot so tekmovalci, ki danes tekmujejo. Začeli so se ukvarjati z dokaj neznanim športom – raftingom. V gumijastem čolnu so trenirali, tekmovali, aktivno so sodelovali tudi pri ustanavljanju Rafting zveze Slovenije,« je spomnil župan občine Straža Dušan Krštinc, ki si želi, da bi ime domače občine tudi v bodoče ponesli v svet in dokazali, da tudi majhen kraj lahko postane poznan daleč naokoli.

Kot je povedal Marko Mihelič, trener, so imeli v pripravljalnem obdobju pred evropskim prvenstvom več težav, saj sta zaradi nizkega vodostaja odpadli dve načrtovani tekmi evropskega pokala. Zaradi poplav v maju in juniju so morali odpovedati dvojne priprave na reki Vrbas, večino treningov za spust so tako opravili doma na Krki, slalom in šprint pa so trenirali na kajakaškem poligonu v Solkanu ter v Avstrijskem Wildalpnu.


»Šestdnevni trening pred prvenstvom na reki Vrbas smo dobro izkoristili za tehnično in taktično pripravo za vse štiri discipline. Niti natrpan urnik tekmovanja nam ni povzročal težav, saj smo zimski in spomladanski del sezone odlično oddelali pod vodstvom kondicijskega trenerja Mihe Movrina. Z osvojenimi 6 zlatimi medaljami, srebrno in bronasto v posameznih disciplinah ter skupnim naslovom evropskih prvakov v kategoriji U19 in U23 lahko to prvenstvo ocenimo za sanjsko,« je vtise strnil Mihelič. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije