NBA

Dončić še drugič zapovrstjo igralec meseca

Za našega zvezdnika je to peti naziv igralca meseca, odkar je oktobra 2018 prvič zaigral v NBA.
Fotografija: FOTO: Cary Edmondson Usa Today Sports Via Reuters Con
Odpri galerijo
FOTO: Cary Edmondson Usa Today Sports Via Reuters Con

Slovenski košarkarski zvezdnik Luka Dončić (Dallas Mavericks) je bil še drugič zapovrstjo izbran za košarkarja meseca v zahodni konferenci severnoameriške lige NBA. Petindvajsetletni Ljubljančan je marca v povprečju dosegel 32,5 točke, 10,1 skoka ter 10,1 podaje na tekmo.

S tem je še drugič v karieri mesec v NBA končal s trojnim dvojčkom in najmanj 30 točkami, kar je pred tem uspelo tudi Oscarju Robertsonu (petkrat) in Russellu Westbrooku (dvakrat).

image_alt
Dončić blizu velikega dosežka: zdaj je pred njim le še Jokić

Dončić je z Dallasom pretekli mesec dosegel 11 zmag na 15 tekmah in na lestvici zahoda napredoval na peto mesto. To po koncu rednega dela prinaša neposredno uvrstitev v končnico. Dallas je trenutno v nizu sedmih zaporednih zmag, dobili pa so 11 od zadnjih 12 tekem, s čimer so eno najbolj vročih moštev lige.

Za Dončića je to peti naziv igralca meseca, odkar je oktobra 2018 prvič zaigral v NBA. To mu je uspelo še novembra 2019, nato pa še februarja in decembra 2022 ter letos februarja. Dončić je prvi po Joelu Embiidu, ki je ta naziv prejel dvakrat zapovrstjo (december 2022, januar 2023).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije