SVETOVNO PRVENSTVO

Dončić dan pred tekmo z Avstralijo: »Boli me veliko stvari, a bo«

Dan pred prvo tekmo drugega dela svetovnega prvenstva v košarki proti Avstraliji je malo verjetno, da bo Jaka Blažič nared za igro, Gregor Hrovat, ki je prejel udarec v stegensko mišico proti Zelenortskim otokom, je dobil zeleno luč zdravniške službe, za ključno tekmo pa bo pripravljen tudi Luka Dončić.
Fotografija: Prvi zvezdnik SP Luka Dončić. FOTO: Issei Kato Reuters
Odpri galerijo
Prvi zvezdnik SP Luka Dončić. FOTO: Issei Kato Reuters

Dan pred prvo tekmo drugega dela svetovnega prvenstva v košarki proti Avstraliji je malo verjetno, da bo Jaka Blažič nared za igro, Gregor Hrovat, ki je prejel udarec v stegensko mišico proti Zelenortskim otokom, je dobil zeleno luč zdravniške službe, za ključno tekmo pa bo pripravljen tudi Luka Dončić, je sporočil doktor Marko Macura.

image_alt
Slovenija suvereno do prvega mesta, Sekulić: »Prvi del načrta smo izpolnili«

Glavni zdravnik slovenske odprave na Okinavi je po zadnjem treningu slovenskim novinarjem razkril zdravniški karton reprezentance.

»Stanje Blažiča, čigar poškodba je bila najbolj dramatična, se izboljšuje. Začel je delati košarkarske gibe, a pri tem še vedno čuti bolečino. Težko rečem, ali bo jutri pripravljen za igro, a glede na to, da je danes precej bolje kot včeraj, njegov nastop ni izključen. Gregorja Hrovata so fizioterapevti že vrnili v normalno stanje po udarcu v mišico, kar se tiče poškodb Luke Dončića, pa sploh ne vem, kaj bi dejal. Luka namreč na vsaki tekmi prejme množico udarcev, vseskozi igra z bolečino, a tudi njegov nastop ni vprašljiv,« je povedal Marko Macura.

Dončić: »Boli me veliko stvari, a bo«

Medtem ko avstralska reprezentanca po zadnjem, večernem treningu ni bila dosegljiva za izjave, je pred slovenske novinarje prišel prvi zvezdnik SP Luka Dončić. Njegovi odgovori so bili kratki in jedrnati. »Boli me veliko stvari, a bo,« je dejal na prvo vprašanje. »Vsi nasprotniki igrajo zelo fizično proti meni, a tega sem vajen,« je bil naslednji odgovor.

image_alt
V Okinavi ni šale z bratrancema Prepelič

O avstralski reprezentanci in dveh soigralcih iz Dallasa v njej je bil malenkostno bolj zgovoren: »So dobra reprezentanca z izkušenimi in čvrstimi igralci. Mi smo pripravljeni, saj vemo, po kaj smo prišli sem. Verjamem, da lahko premagamo tako Avstralijo kot Nemčijo.«

Zadnje tekme z Avstralijo za tretje mesto na olimpijskih igrah ni hotel primerjati z jutrišnjo ob 14.10, ki lahko Sloveniji prinese uvrstitev v četrtfinale SP, za Avstralijo pa lahko pomeni konec sanj o Manili. »Tisto tekmo smo res slabo odigrali,« je dejal Dončić.

Za konec je sledilo še vprašanje o lovu na prvi trojni dvojček v zgodovini svetovnih prvenstev. »To me niti malo ne zanima. Jaz hočem le zmagati.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije