TEKMA

Slovenija suvereno do prvega mesta, Sekulić: »Prvi del načrta smo izpolnili«

Izbranci Aleksandra Sekulića so bili v tekmi proti košarkarjem Zelenortskih otokov veliki favoriti. Luka Dončić je bil z 19 točkami znova prvi strelec tekme
Fotografija: Luka Doncic in Patrick Lima FOTO: Issei Kato Reuters
Odpri galerijo
Luka Doncic in Patrick Lima FOTO: Issei Kato Reuters

Košarkarji Slovenije so zabeležili še tretjo zmago v prvem delu svetovnega prvenstva na Japonskem. Premagali so Zelenortske otoke z 92:77 (24:21, 45:38, 69:55), v petek pa jih čaka ključna tekma za četrtfinale proti Avstraliji.

Slovenija je izpolnila osnovni cilj in se s stoodstotnim izkupičkom seli v skupino K, v kateri se ji bodo pridružile Nemčija, ki ima prav tako tri zmage, ter Avstralije in Gruzija s po dvema zmagama. S slednjo so Slovenci že igrali v prvem delu, Avstralija jih čaka v petek, Nemčija pa v nedeljo, 3. septembra.

image_alt
Dončić in ekipa visoko premagali Gruzijo

Zmaga proti Avstraliji bi Sloveniji že prinesla nastop v četrtfinalu v Manili, medtem ko ji zmaga zgolj proti Nemčiji še ne zagotavlja napredovanja, saj lahko pride do kroga treh ekip. V četrtfinale bosta napredovali le prvi dve reprezentanci.

Luka Dončić je bil z 19 točkami znova prvi strelec tekme in je s povprečjem 30 točk še naprej prvi strelec svetovnega prvenstva. Sledili so mu Klemen Prepelič, ki je dosegel 18 točk, ter Bine Prepelič in Aleksej Nikolić z enajstimi.

Sekulić: Prvi del načrta smo izpolnili, zdaj pa gre zares

»Prvi del načrta smo izpolnili. Uvrstili smo se med 16 najboljših reprezentanc na svetu, zdaj pa prihajajo precej močnejši nasprotniki. Bali smo se predvsem Gruzije, ki je bila v naši skupini najtrši oreh, a smo jo s pravim odnosom suvereno premagali,« je v uvodu pogovora s slovenskimi novinarji v Okinavi povedal selektor Aleksander Sekulić.

»Košarka, ki so jo igrale Venezuela, Zelenorstki otoki ali tudi Gruzija, je težko primerjati z naslednjimi tekmeci, ki sodijo v sam svetovni vrh in so med glavnimi favoriti za medalje. Igrali smo, kot je bilo potrebno, da smo naprej odnesli vseh šest točk,« je nadaljeval Sekulić.

»Avstralija bo zagotovo že pravi test. Po mojih izkušnjah tekme proti favoriziranim ekipam vedno igramo dobro, res pa je, da ima Avstralija super kakovostno ekipo z devetimi igralci iz lige NBA. Tudi Nemčija ima močnejšo ekipo kot na lanskem evropskem prvenstvu, ki ga je končala na tretjem mestu,« pravi Sekulić.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije