GOST DIM

Zgroženi po drami naše tenisačice: Če mislite, da ni hudo, se motite

Dalila je bila žrtev dima na odprtem teniškem prvenstvu Avstralije.
Fotografija:
Odpri galerijo

V objemu gostega dima, ki je posledica hudih gozdnih požarov v Avstraliji, so začeli kvalifikacije za teniško odprto prvenstvo Avstralije v Melbournu. Kot smo poročali, se je Dalila Jakupovič med dvobojem proti Švicarki Stefanie Vögele zgrudila po dobljenem prvem nizu s 6 : 4 in zaostanku 5 : 6 v drugem.

Dalila je dvoboj predala, za Eurosport pa je povedala: »Pri ogrevanju ob 9. uri me je bolelo v prsih. Ko se je začel dvoboj, sem imela težave z dihanjem. Kot kakšen napad astme, ki je sicer nimam. Zato sem poklicala zdravnika, da mi pomaga. Bilo je nekoliko boljše, a proti koncu drugega niza sem spet potrebovala pomoč zdravnika.«


Ni mogla več hoditi

»Sem jezna in žalostna. Bolj jezna, saj sem bila na pragu zmage, a dvoboja nisem mogla končati. Nimam ne astme ali težav z vročino, to pa je bilo res grozno. Nikoli še nisem doživela
...
...
česa takšnega. Strah me je bilo, da se bom zgrudila, zato sem se usedla na tla, ker nisem zmogla več.«

»Neživljenjska poteza organizatorjev,« je zapisal nekdo na twitterju. Objavljene so tudi številne fotografije, ki kažejo, kako gost dim se vije nad Melbournom, zaradi česar oblasti tudi pozivajo ljudi, naj zapirajo okna in naj ne zapuščajo domov, če ni nujno.

Preberite še:

V Avstraliji ukrotili megapožar, to so srce parajoče posledice (FOTO)
Srce parajoči prizori iz Avstralije: živali nemočne, 480 milijonov jih je že umrlo (VIDEO)

»Povzetek zadnjih dveh ur v Melbournu, šest dni pred odprtim prvenstvom Avstralije: Dalila Jakupović se v kašlju poslovi, Eugenia Bouchard zapusti igrišče zaradi težav z dihanjem, Marija Šarapova konča dvoboj predčasno zaradi dima/vročine. Vse drugo je v redu,« se glasi še eden od številnih komentarjev; spodaj pa jih je še nekaj:






Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije