BAJNO

Šokantni zaslužki najboljših nogometašev

Messi zasluži še enkrat več kot Ronaldo.
Fotografija: Zvezdnik Barcelone Lionel Messi. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Zvezdnik Barcelone Lionel Messi. FOTO: Reuters

Da so najboljši nogometaši sveta dobro plačani, ni nobena skrivnost, kljub temu pa se navadnim smrtnikom njihovi mesečni zaslužki zdijo vrtoglavo visoki. Francoski L'Eqipue je, tako kot vsako leto, ponovno postregel z mesečnimi zaslužki žogobrcarjev.

Najbolje plačani nogometaš je prepričljivo zvezdnik Barcelone Lionel Messi. Argentincu njegov delodajalec za njegove usluge, ki so zavidanja vredne, saj Leo že dolga leta navdušuje s svojim nogometnim znanjem, plačuje kar 8,3 milijona evrov na mesec.

Na drugem mestu je Portugalec Cristiano Ronaldo, ki mu Juventus vsak mesec na njegov račun nakaže 4,7 milijona evrov. Na tretjem mestu je še en nogometaš, ki si kruh služi v Španiji. Francoz Antoine Griezmann pri Atleticu zasluži 3,3 milijona evrov mesečno. V Španiji igra nogomet kar pet od desetih najbolje plačanih. Poleg omenjenih so to še Urugvajec Luis Suarez (Barcelona) z 2,9 milijona mesečne plače, Valižan Gareth Bale (Real Madrid) z 2,5 milijona evrov in Brazilec Philippe Coutinho (Barcelona) z 2,3 milijona evrov.

»Drobiž« za Modrića

V Franciji je najbolje plačan kdo drug kot Brazilec Neymar mlajši (PSG), ki mesečno zasluži 3,6 milijona evrov. Sledi mu klubski kolega Kylian Mbappe z 1,73 milijona evrov. V premier ligi je najbolje plačan Čilenec Alexis Sanchez (Manchester United) z 2,28 milijona evrov, v nemški Bundesligi pa z 1,33 milijona evrov Poljak Robert Lewandowski (Bayern).

Kaj pa lani uradno najboljši nogometaš na svetu? Hrvat Luka Modrić pri Realu v primerjavi z najbolje plačanimi zasluži drobiž – 650 tisočakov mesečno.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije