NOGOMET

Kosić: Več konkretnosti, saj všečna igra ni dovolj

Nogometaši Celja so se zadovoljni vrnili s priprav v Turčiji. Najbolj zaželeni Rudi Požeg Vancaš še ni našel novega kluba.
Fotografija: Trener Celja Dušan Kosić za pomlad napoveduje konkretnejšo igro grofov. FOTO: Jure Eržen
Odpri galerijo
Trener Celja Dušan Kosić za pomlad napoveduje konkretnejšo igro grofov. FOTO: Jure Eržen

LJUBLJANA – Nogometaši Maribora, vodilni po jesenskem delu prvoligaškega prvenstva, imajo danes ob 15. uri proti kazahstanskemu Kairatu še zadnji test na pripravah v Turčiji, od koder so se na začetku tedna vrnili Celjani, danes pa še odpravi Olimpije in Mure. Celjani so pod vodstvom trenerja Dušana Kosića v Antalyi odigrali štiri tekme (poraza z ruskim Čertanovom in južnokorejskim Pohangom ter zmagi nad srbskima Bački in Radu). »V tekmah, ki smo ju izgubili, ni bilo vse slabo, prav tako ni bilo vse dobro, ko smo zmagali. Tekma s Pohangom je bila najzahtevnejša, vsi dvoboji pa so bili dober preizkus naših zmožnosti. V Turčiji smo imeli dobre razmere za delo, morda nas je kakšen dan malce zmotil premočan veter, a smo opravili vse, kar smo načrtovali,« je prvi raport glavnega stratega Kosića, ki je na klopi Celja od septembra 2017.
Strokovnjak iz Ljubljane, ena od legend Olimpije, ni dobil dodatnih sivih las zaradi morebitnih prihodov in odhodov igralcev iz slačilnice grofov. Odšel je le bočni napadalec Tilen Pečnik (Domžale), tako da je lahko Kosić s svojimi varovanci nadgrajeval podobo iz prvega dela sezone. »V prvi vrsti smo izboljševali telesno pripravljenost, da bi lahko fantje vseh 90 minut tekme igrali v visokem ritmu. Menim, da smo v tej prvini v dobrem stanju, dobro tečemo. A hkrati se zavedamo, da moram več opraviti za konkretnost v igri, saj samo z všečno igro ne bo zmag. Fante ves čas opozarjam, da morajo biti stoodstotno predani nogometu tako na igrišču kot zunaj njega. Med nami je tudi nekaj mladih upov, ki se lepo razvijajo, ob igralski kakovosti smo pozorni tudi na karakternost igralcev. Za zdaj nimam pripomb na njihovo delo, morajo pa tako nadaljevati ne glede na vse zunanje vplive ob dobrih ali slabših igrah. Želimo biti stabilna ekipa, med nami je več fantov, ki bodo v prihodnosti opozorili nase in poželi zanimanje bogatejših klubov,« je prepričan 47-letni Kosić.

Rudi izpostavljen zgodbicam

Osrednja figura moštva je novopečeni reprezentant Rudi Požeg Vancaš, z devetimi zadetki prvi strelec moštva, ki še ni našel novega delodajalca, čeprav zanimanje zanj obstaja. »Rudiju ni lahko poslušati takšnih in drugačnih zgodbic v zvezi s prestopom. Mi bomo srečni, če bo spomladi ostal z nami, prav tako pa mu privoščimo, da stopi korak naprej v karieri. A zdaj mora ostati povsem osredotočen na svoje delo v dresu Celja, kar je v teh okoliščinah kar zahtevna naloga. Hkrati se mora zavedati, da je kot naš najboljši mož tudi zgled mlajšim soigralcem, kar je zanj dodatna odgovornost. Z njegovim prestopom ni za zdaj nič konkretnega, dokler pa so še drugje odprti prestopni roki, ni nič dokončnega,« je realen Kosić, ki poudarja, da mora njegovo moštvo v drugem delu DP igrati precej bolj konkretno. »To nas je jeseni najbolj mučilo. Zavedamo se, da se lahko s petega mesta povzpnemo, glede na kakovost tekmecev pa lahko tudi nazadujemo. Trenutno smo tam, kamor sodimo, že po dveh zaporednih zmagah ali porazih pa se lahko položaj bistveno spremeni. Pomembno bo, da ne bomo divjali, da bomo ohranili disciplino, skromnost in odločnost v igri ter se ne bomo predajali do konca tekme,« poudarja Kosić, ki je s svojimi fanti rekorder po neodločenih izidih (8). V soboto grofe čaka še generalka pred drugim delom DP, doma se bodo pomerili z avstrijskim prvoligašem Wolfsbergerjem. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije