NOGOMETNE REPREZENTANTKE

Želijo si na veliko tekmovanje

Borut Jarc je vidno zadovoljen z napredkom ženske reprezentance. Izkušenim legionarkam je dodal mlade nadarjene nogometašice.
Fotografija: Selektor Borut Jarc verjame v potencial in sposobnosti svojih varovank. Foto: Drago Perko
Odpri galerijo
Selektor Borut Jarc verjame v potencial in sposobnosti svojih varovank. Foto: Drago Perko

LJUBLJANA – Španija, Nizozemska, Nemčija, Italija, ZDA, Avstrija in Škotska so države, kjer si kruh služijo slovenske nogometne reprezentantke. Mateja Zver, kapetanka izbrane vrste, je že več let prvo ime avstrijskih prvakinj, Lara Prašnikar si je utrdila mesto v nemški ekipi Turbine Potsdam, Dominika Čonč se je preselila v Malago iz Espanyola, Kaja Eržen igra v italijanskem Tavagnaccu, Lara Ivanuša je Glasgowu pomagala v ligo prvakinj, Kristina Erman je članica PSV, Lana Golob je izvrstno začela v ameriški študentski ligi NCAA. Slovenija premore igralke, ki nekaj pomenijo tudi na tujem, zato ne preseneča podatek, da se tako igralke kot tudi selektor Borut Jarc odkrito spogledujejo s tem, da v naslednjih kvalifikacijah postanejo resen konkurent za odhod na EP. Prejšnji teden so sklenile kvalifikacije za SP 2019, kjer so zbrale dve zmagi v osmih tekmah in bile v drugem delu kvalifikacij zelo konkurenčne tudi Islandiji in Češki. »Verjemite mi, Čehinje igrajo bolje kot Islandija. Proti tej Češki smo si ustvarili pet stoodstotnih priložnosti, ob tem pa izpeljali tudi štiri zrele protinapade,« se Jarc ozira na konec kvalifikacij.


»V kratkem času od februarja letos nam je uspelo na novo formirati reprezentanco in strokovni štab, v prvi vrsti nam je uspelo ustvariti zelo delovno klimo, pridobiti močno povezanost znotraj ekipe v vseh segmentih. Čez noč so dekleta zelo napredovala, morda celo preveč v tem trenutku. Na to smo lahko ponosni. Imamo pa tudi zelo dobro izhodišče v izkušenosti igralk iz tujine in domači mladosti, ki prihaja. Menim, da nas skupaj s strokovnim štabom čaka lepa prihodnost v kvalifikacijah za EP 2021 in SP 2023. Pred nami je petletni cikel, ki nam vliva veliko upanja, od nas pa terja veliko odgovornosti,« nadaljuje Jarc in spomni, da je zasedbo precej pomladil.

Poljub sreče na žrebu

»Ne pozabimo: pomembno vlogo v naši ekipi imajo vratarka Zala Meršnik, Sara Agrež, Kaja Korošec, Sara Makovec, tu so še Adrijana Mori, Izabela Križaj, Lara Klopčič. Vabljena je bila tudi Ana Milović, a se je poškodovala. Ob takem delu bo v prihodnje težko priti med 11, prav tako na klop ali med 18 oziroma 22. To pa bodo potem sladke skrbi,« Jarc odkrito pove o želji, da bi zaostril konkurenco in iz igralk, ki so na voljo, iztisnil kar največ! »Zavedati se moramo, da smo še vedno ekipa v razvoju. Kar čez noč ne moremo na veliko tekmovanje. Vesel pa sem, da lahko z močnimi ekipami igramo 90 minut. Ustvarjamo si priložnosti, popraviti pa moramo realizacijo. Potihem računamo tudi na poljub sreče pri žrebu za kvalifikacije za EP 2021,« optimistično sklene Jarc, ki je s svojo pozitivno energijo in optimizmom navdal tudi svoje varovanke.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije