SVETOVNO PRVENSTVO

Vse na svoje mesto, trud se je začel vračati

Danes bosta progo na atletskem SP v dvorani zaorala tudi Luka Janežič in Anita Horvat.
Fotografija: Anita Horvat in trener Rok Predanič načrtujeta in poskušata uresničiti velike atletske stvari. FOTO: FACEBOOK
Odpri galerijo
Anita Horvat in trener Rok Predanič načrtujeta in poskušata uresničiti velike atletske stvari. FOTO: FACEBOOK

LJUBLJANA – Anita Horvat se je v dobrem letu izstrelila med vodilne slovenske atletinje. Z Luko Janežičem ta konec tedna, oba tekmujeta v disciplini 400 m, tudi nastopa na dvoranskem svetovnem prvenstvu v Birminghamu, to čast pa si je 21-letnica pribojevala z odličnimi zimskimi teki; 8. februarja je v Madridu s časom 52,22 tudi za dve stotinki sekunde izboljšala državni rekord, ki ga je konec januarja odtekla na Dunaju. Pred prihodom v angleški Birmingham pa je v drugem delu Velike Britanije, v škotskem Glasgowu, nastopila še na sklepnem mitingu svetovne serije in tekla 53,76.
Anita Horvat in trener Rok Predanič načrtujeta in poskušata uresničiti velike atletske stvari. FOTO: FACEBOOK
Anita Horvat in trener Rok Predanič načrtujeta in poskušata uresničiti velike atletske stvari. FOTO: FACEBOOK

"S časom ne morem biti pretirano zadovoljna. Menila sem, da mi nedavni prehlad ni pobral toliko moči, a se je izkazalo, da ni tako. Pri teku je bilo tudi veliko prerivanja, nisem našla pravega ritma. Do SP je čas, da se povsem pozdravim in v celoti vrnem v formo," je Horvatova navrgla o svojem teku na Škotskem. Uvod v zimska tekmovanja pa je bil rekorden. "Že na prvi tekmi dvoranske sezone na Dunaju sem odtekla državni rekord. Zimska sezona pa je tako ali tako temelj za poletno, sem v dobri formi in pričakujem tudi takšne rezultate," je dodala. Na velika tekmovanja pa je zakoračila lani na evropskem dvoranskem prvenstvu v Beogradu, obstala je na prvi stopnji tekmovanja in na 24. mestu. "Pred Beogradom sem zbolela, pred tekmovanjem sem imela virozo, v bistvu me je povsem pobralo. Nisem imela energije, moči," se je spomnila nekdanja članica Atletskega društva Mass iz Ljubljane, od decembra pa je uradno tekmovalka Atletskega kluba Velenje. Nova Šalečanka je lani tekla tudi na svetovnem prvenstvu pod milim nebom v Londonu, v svetovni konkurenci se ni prebila iz kvalifikacij, končna uvrstitev pa je bilo 38. mesto. Sicer pa je štiristometrašica tudi državna rekorderka na odprtem; lani je v poljskem Bydgoszczu na EP za mlajše članice tekla 51,94 in za osem stotink popravila rekordno znamko Brigite Langerholc. V poznejšem finalu pa je na 4. mestu pristala tik za osvajalkami odličij. Preteklost smo oddelali, prihodnost, od 7. do 12. avgusta na olimpijskem stadionu v Berlinu, pa prinaša evropsko prvenstvo. "Glavni cilj sezone je seveda Berlin, tam pričakujem najboljši rezultat in s tem čim višjo uvrstitev. Pričakovanja so visoka." Anita Horvat pa je tudi nova članica na seznamu Atletske zveze Slovenije, ki je pod njeno pogodbo in od AZS tudi dobiva sredstva. Mlada atletinja bo letos za priprave od zveze prejela 9000 evrov. "Zdaj sem prvič podpisala pogodbo z zvezo, je kar dobrodošla, da mi bo pomagala pri treningih in trenažnem procesu, zadovoljna sem," pravi Horvatova. "Zelo sem vesel, da se je tudi pri Aniti vse začelo postavljati na svoje mesto, da se je ves trud začel vračati. Tudi ona je poleg najboljših," pa je zadovoljen trener Rok Predanič, ki vadi tudi Luko Janežiča. Ta in Horvatova pa bosta že danes ob 12.20 in 13.10 odtekla uvodni kvalifikacijski krog tekmovanj na SP v Birminghamu. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije