DRŽAVNO PRVENSTVO

Vijolični nad urok Ljudskega vrta

Nogometaši Maribora bi radi popravili izkupiček na domačem terenu. Olimpija se hoče proti Goričanom oddolžiti za poraz na Primorskem.
Fotografija: Energični trener Marijan Pušnik s svojim knapi danes gostuje v Mariboru. Foto: Tadej Regent
Odpri galerijo
Energični trener Marijan Pušnik s svojim knapi danes gostuje v Mariboru. Foto: Tadej Regent

LJUBLJANA – Če bi nogometaši Maribora v svojem Ljudskem vrtu igrali po pričakovanjih in z enako miselnostjo kot v gosteh, potem bi imeli po devetih krogih državnega prvenstva maksimalni izkupiček točk – 27. Tako pa so vijolični v dozdajšnjem delu sezone na stadionu pod Kalvarijo na štirih tekmah le enkrat zmagali (proti Gorici 5:0), trikrat pa so remizirali (Mura 0:0, Celje 1:1, Domžale 2:2).

Zadnji obračun z Domžalčani je bil že prav bizaren, saj so si Mariborčani zabili kar dva avtogola. Še večja smola je, da je trener Darko Milanič ostal brez dveh štoperjev, izključenega Aleksandra Rajčevića (danes nima pravice nastopa) in poškodovanega Marka Šulerja, ki bo zaradi težav s stegensko mišico bržčas odsoten dlje. »Našo zgodbo vidim pozitivno, še vedno smo neporaženi, na tak način hočemo odigrati tudi drugo četrtino prvenstva. Gremo naprej z velikim motivom, da nadaljujemo uspešno serijo. Kar ni šlo po željah v soboto, naj gre danes. Gremo po zmago,« pred dvobojem z velenjskim Rudarjem odločno napoveduje kapetan Maribora Marcos Tavares.

Knapi v mesto ob Dravi prihajajo z vsaj malce olajšanja, potem ko so v Kranju končali niz štirih zaporednih porazov in osvojili vse tri točke. Varovanci trenerja Marijana Pušnika bi bili še kako zadovoljni, če bi jim uspelo ponoviti dosežek Murskosobočanov, Celjanov in Domžalčanov. Pri tem jim lahko zdaj v napadu pomaga tudi novinec Žiga Škoflek. Štiriindvajsetletni krilni napadalec se ni uveljavil v poljskem drugoligašu Stal Mielec, kamor je odšel marca iz Aluminija.

Prva zasledovalka vodilnih Štajercev Olimpija bo drevi v Stožicah gostila Gorico, ki se prav dobro počuti v zgornjem delu razpredelnice. Zmaji imajo dodaten motiv za tokratni dvoboj v porazu, ki so ga doživeli v 1. krogu na severnem Primorskem. Samo Goričani so ob Mariborčanih doslej prizadejali poraz prvakom, sami pa so izgubili samo enkrat, v gosteh pri Mariboru. »Doma smo jih v uvodnem krogu letošnje sezone premagali, zato pričakujemo zmago tudi v Ljubljani,« pogumno napoveduje strelec zmagovitega zadetka na zadnji tekmi s Krškim Mark Gulič. Goriški trener Miran Srebrnič nima na voljo poškodovanih Alena Jogana in Leona Mariniča, po prepovedi pa se vračata Rok Grudina in Andrija Filipović. V taboru Olimpije prav tako razmišljajo o zmagi, zanimivo bo videti, kaj je za obračun z modro-belimi pripravila peklenska naveza Rok Kronaveter-Andres Vombergar.
Pari 10. kroga: Krško - Domžale (glavni sodnik Bojan Mertik; danes ob 20.), Triglav - Mura (Vojko Goričan; ob 15.30), Maribor - Rudar (David Šmajc; ob 18. uri), Celje - Aluminij (Slavko Vinčić; ob 20.10), Olimpija - Gorica (Andrej Žnidaršič; ob 20.15), Krško - Domžale (sinoči). N

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije