SMUČARSKI SKOKI

Trojna zmaga slovenskih skakalk

Za konec sezone slovenske smučarske skakalke poskrbele za trojno slavje, Urša Bogataj pred Niko Križnar in Emo Klinec.
Fotografija: Urša Bogataj je na olimpijskih igrah v Pekingu že osvojila zlato medaljo. FOTO: Matej Družnik, Delo
Odpri galerijo
Urša Bogataj je na olimpijskih igrah v Pekingu že osvojila zlato medaljo. FOTO: Matej Družnik, Delo

Slovenska smučarska skakalka Urša Bogataj (277,4 točke) je zmagovalka zadnje tekme sezone svetovnega pokala v nemškem Oberhofu. Za popolno slavje Slovenk sta z drugim in s tretjim mestom poskrbeli še Nika Križnar (273,1) ter Ema Klinec (262,4). Med deseterico je zadnjo tekmo v karieri končala tudi Špela Rogelj (252,5), ki je bila šesta.

Bogatajeva, dvakratna olimpijska prvakinja iz Pekinga, je v finalu skočila 100 m in z drugega mesta skočila na vrh. Po 93 m dolgem skoku pa je morala mesto s svojo prijateljico zamenjati po prvi seriji vodilna Križnarjeva. Klinčeva je na tretjo stopničko zmagovalnega odra skočila s petega mesta po prvi seriji, potem ko je v finalu pristala pri 96,5 m.

Na zadnji tekmi v karieri je imela lepo priložnost za šeste stopničke Špela Rogelj (252,5), a je v finalu skočila nekoliko slabše, izgubila tri mesta ter vseeno končala na visokem šestem mestu.

V finalu je nekaj mest izgubila mladinska svetovna prvakinja Nika Prevc (219,2). Končala je na 12. mestu. Še precej bolj je po razpredelnici zdrsnila Jerneja Brecl (201,3), ki je izgubila 12 mest in zadnjo tekmo sezone sklenila na 24. mestu.

V skupnem seštevku je slavila danes četrtouvrščena Avstrijka Marita Kramer, ki je v sezoni po 19 posamičnih tekmah zbrala 1.316 točk. Drugo mesto je v razvrstitvi pripadlo Križnarjevi, najboljši skakalki pretekle sezone. Zbrala je 1.191 točk in prehitela tretjeuvrščeno Bogatajevo (1.151 točk).

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije