ODBOJKA

Tokrat zablokirali azzurre

Objavljeno 29. julij 2019 11.20 | Posodobljeno 29. julij 2019 11.20 | Piše: M. U.

Slovenski odbojkarji v drugi pripravljalni tekmi premagali Italijo. Dvig tekmovalne forme dobro znamenje pred kvalifikacijami za OI.

Alen Pajenk in kapetan Tine Urnaut sta v bloku uspešneje ustavljala italijanske napade. FOTO: Marika Torcivia
LJUBLJANA – Potem ko so slovenski reprezentančni odbojkarji v sklopu priprav na olimpijske kvalifikacije, te bodo od 9. do 11. avgusta v Gdansku, v prvi prijateljski tekmi v Civitanovi z Italijo izgubili z 1:3, so z istim izidom, po nizih 16, 18, -17, 25, slavili v drugem ogledu v Chietiju. V vrsti izbrancev selektorja Alberta Giulianija sta bila po točkah najučinkovitejša kapetan Tine Urnaut s šestnajstimi in Klemen Čebulj s petnajstimi. Na slovenski rezervni klopi tudi tokrat ni bilo drugega prostega igralca Urbana Tomana, ki še ni pozdravil poškodbe gležnja, v zasedbi tudi ni bilo poškodovanega sprejemalca Alena Šketa. »Odigrali smo solidno tekmo, predvsem smo bili dobri na začetnem udarcu, boljši kot na uvodnem dvoboju. Tudi v bloku smo delovali bolje. Tokrat smo pokazali takšno sliko, kot bi jo morali vseskozi. Ne smemo si namreč dovoliti, da nihamo toliko kot na prvi tekmi. V drugem obračunu se nam je to spet dogodilo v tretjem nizu, a smo se potem v četrtem zbrali, prišli do svoje igre in zasluženo slavili,« je po tekmi povedal slovenski podajalec Dejan Vinčić.

Ostra konkurenca

Dvig forme in tekmovalnega ritma je zelo dobro znamenje pred kvalifikacijami za olimpijske igre prihodnjega leta v Tokiu, saj se bodo Giulianijevi fantje na začetku avgusta v mestu, kjer je vzniknil sindikat Solidarnost, pomerili s Francijo, Tunizijo in gostiteljico Poljsko. Torej konkurenca je ostra, na OI pa pelje le prvo mesto v skupini. Tudi italijanske odbojkarje od 9. do 11. avgusta čaka hud boj za eno vstopnico za olimpijske igre na Japonskem. V Bariju se bodo namreč merili s Kamerunom in Avstralijo, še posebno zahtevna pa bo zadnja tekmica, Srbija. »Omenjeni tekmi s Slovenijo sta nam dali pomembne podatke o naši poti k pravi formi. Vedeli smo, da bo stopnja pripravljenosti med našimi igralci drugačna od posameznika do posameznika, a to je povsem normalno, saj so nekateri po tekmovalnih obveznostih počivali več časa kot drugi. Čaka nas še veliko dela, in to na vseh področjih. Pa tudi vemo, kaj moramo postoriti. Nista ena zmaga ali en poraz tista, zaradi katerih bi morali spreminjati našo strategijo,« pa je svoje povedal italijanski selektor ​Gianlorenzo Blengini
Deli s prijatelji