EURO 2024, PRIHAJAMO

Slovenija gre na evropsko prvenstvo! (FOTO)

Slovenski nogometaši so si priigrali vodstvo z 1: 0, Kazahstan pa na začetku drugega polčasa izenačil. Za 2:1 je poskrbel Verbič.
Fotografija: FOTO: Borut Zivulovic, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Borut Zivulovic, Reuters

Slovenska nogometna reprezentanca se je v Stožicah na zadnji kvalifikacijski tekmi za uvrstitev na evropsko prvenstvo 2024 pomerila s Kazahstanom. 

Slovence je v vodstvo z 1: 0 popeljal 20-letni Benjamin Šeško, ki je suvereno izvedel prosti strel. Sodnika sta 11-metrovko dosodila šele po ogledu posnetka prekrška kazahstanskega branilca Jana Vorogovskija, ki je v kazenskem prostoru podrl Petra Stojanovića. 

Slovenci so imeli v prvem polčasu pobudo, čeprav so si prvo lepo priložnost za strel priigrali gostujoči nogometaši. Vodstvo jim je z dobrim posredovanjem v golu preprečil slovenski kapetan Jan Oblak.

Drugi polčas s katastrofalnim začetkom in odrešujočim zaključkom

Drugega dela tekme si slovenski nogometaši prav gotovo niso predstavljali tako, kot se je potem zgodil. Nepozornost je bila kriva, da so gosti izenačili z zadetkom Ramazana Orazova po podaji z desne strani. 

Tik pred iztekom drugega polčasa, v 86. minuti igre je za novo vodstvo Slovencev z mojstrskim vložkom poskrbel Benjamin Verbič, ki je v 72. minuti zamenjal Jana Mlakarja.

Slovenski nogometaši so tako lahko po zadnjem pisku začeli slavje, ki bo vrhunec doživelo s torkovim sprejemom ob 16. uri v središču Ljubljane.

Slovenci bi si vstopnico za Euro zagotovili že z remijem na današnji tekmi. Po devetih tekmah so imeli pred današnjo tekmo 19 točk, Kazahstan pa eno manj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije