SP V NOGOMETU 2022

Ronaldo v solzah pred tekmo med Portugalsko in Gano (FOTO)

To je sicer njegovo peto svetovno prvenstvo, v Katarju pa upa, da bo kot kapetan osvojil zlato.
Fotografija: FOTO: Hannah Mckay, Reuters
Odpri galerijo
FOTO: Hannah Mckay, Reuters

Portugalska se je v prvem krogu svetovnega prvenstva pomerila proti Gani. Cristiano Ronaldo (37) igra svoje zadnje svetovno prvenstvo v karieri. To je sicer njegovo peto svetovno prvenstvo, v Katarju pa upa, da bo kot kapetan osvojil zlato.

Končal v solzah

Ronaldo je v svoji karieri za Portugalsko odigral 191 tekem in dosegel 117 golov, te dni pa je prekinil pogodbo z Manchester Unitedom in je trenutno prosti igralec. Nogometni superzvezdnik je na omenjeni med portugalsko himno jokal in s tem potrdil svoje nedavne izjave, da je to njegovo zadnje svetovno prvenstvo.

Portugalci SP začeli s tremi točkami

Nogometaši Portugalske so sicer na uvodni tekmi skupine H svetovnega prvenstva v Katarju premagali Gano s 3 : 2 (0 : 0). Za Portugalce so zadeli Cristiano Ronaldo (65.) z bele točke ter iz igre še Joao Felix (78.) in Rafael Leao (80.). Za Gano je vmes izenačil Andre Ayew (73.), končni izid pa postavil Osman Bukari (89.).

Portugalci so dobili še drugo medsebojno tekmo z Gano na svetovnih prvenstvih (2014), čeprav so zanjo trepetali do zadnjih sekund dvoboja. Zgodovinski pa je bil na tekmi zadetek Ronalda, ki je postal edini strelec na kar petih zaporednih mundialih.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije